COBRA MUSEUM

Cobra, terug uit de Hermitage


Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen zal in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam, van medio oktober aanstaande tot en met januari 2004, de grote CoBrA tentoonstelling tonen die op dit moment plaatsvindt in de Hermitage ter gelegenheid van de festiviteiten bij het driehonderdjarig bestaan van St. Petersburg. De CoBrA tentoonstelling omvat ruim 150 werken uit de ongeëvenaarde CoBrA collectie van het Stedelijk Museum.

De CoBrA tentoonstelling is een van de Nederlandse bijdragen aan de herdenkingsfestiviteiten en werd speciaal georganiseerd voor de ontvangst van de talrijke regeringsleiders die St. Petersburg en de Hermitage vorige week hebben bezocht, alsmede voro de tienduizenden inwoners van St. Petersburg die gratis toegang kregen vanwege het feest. Nederland presenteerde met deze sensationele tentoonstelling een onderdeel van haar belangrijkste naoorlogse erfgoed: CoBrA.

De tentoonstelling, die in de Hermitage tot eind september duurt, zal daar naar verwachting bewonderd worden door ruim een half miljoen bezoekers. Hiermee treedt deze tentoonstelling in het voetspoor van twee eerdere drukbezochte tentoonstellingen die door Nederland in het Staatsmuseum de Hermitage werden georganiseerd: 'Aardse Schoonheid, hemelse kunst. De kunst van Islam' en 'Een goddelijke reis. Kunstschatten uit het oude Mexico'.