De Unie


Viborg: Hoofdkantoor Breda gaat sluiten!

5 juni 2003 - Zoals er al lange tijd iets in de lucht leek te hangen, is het nu dan zover. De kogel is door de kerk. De directies van Euromaster en Viborg hebben het besluit genomen om het hoofdkantoor van Viborg in Breda te sluiten en de activiteiten over te brengen naar het hoofdkantoor van Euromaster in Deventer. Men wil eind november 2003 de gehele verhuizing afgerond hebben.

Van dit besluit is De Unie telefonisch op de hoogte gebracht door de heer Brand, manager van Zone 5. De Ondernemingsraad is inmiddels ook ingelicht en zal nog om advies gevraagd moeten worden. Het besluit zal eerst nog getoetst moeten worden op nut en noodzaak. De heer Brand heeft ook laten weten persoonlijke gesprekken te gaan houden met de mensen om te kijken of er medewerkers mee over willen gaan naar Deventer. De Unie heeft aangegeven dat er in ieder geval geen concrete actie door Viborg ondernomen mag worden. Zo kunt u kunt niet gedwongen worden om te verhuizen! Een eventuele verhuizing naar Deventer zal op geheel vrijwillige wijze dienen te gebeuren.

Ook hebben wij gevraagd of en wanneer de vakorganisaties uitgenodigd worden om een Sociaal Plan af te sluiten. De heer Brand heeft aangegeven daar nu geen reden voor te zien. De Unie is van mening dat er voor iedereen duidelijkheid moet zijn over de inhoud van het reorganisatieplan en over het afdekken van de sociale consequenties van het besluit het hoofdkantoor in Breda te sluiten. Tot op heden hebben we dat nog niet! Wij zullen uw werkgever dan ook wijzen op artikel 9.6 van de CAO, waarin opgenomen is dat bij ingrijpende veranderingen in de onderneming op een zo vroeg mogelijk tijdstip overleg gevoerd dient te worden met vakorganisaties. Wij zullen de duidelijkheid omtrent de sluitingsplannen in ieder geval opeisen.

Zodra er meer informatie te geven is, nemen we wederom contact op. Tot die tijd adviseer ik
u om nergens mee in te stemmen. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u mij bereiken op telefoonnummer 0345-851036 of per e-mail: sch-j@unie.nl.

Met vriendelijke groet,

Jean-Pierre Schouw
Bestuurder


* Intropagina Groothandel

donderdag, 5 juni 2003