Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 juni 2003 Jan Camphuis: 053-4555588

Zuid-Twente:

Politieman in het nauw, mishandeld 03-073701
Enschede, Tubantiasingel
Woensdag 4 juni, omstreeks 15.50 uur Via diverse telefoontjes van getuigen, werd bekend dat een politieman op de Tubantiasingel ter hoogte van de Hengelosestraat, in grote problemen verkeerde.Onmiddellijk gingen een aantal collega's ter plaatse, die de politieman, een 42 jr. hoofdagent hondengeleider, al vechtende met een andere man aantroffen.Na ontzetten van de collega, werd de man, een 47 jr. Enschedeer, aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het bleek dat de politieman, rijdend in een opvallende politieauto (hondenauto), over de Tubantiasingel in Enschede had gereden en had geconstateerd dat op een aanhangwagen, die achter een voor hem rijdend busje zat, geen kentekenplaat was bevestigd. De bestuurder van het busje werd een stopteken gegeven waaraan werd voldaan.De politieman stapte uit om de bestuurder hierop aan te spreken. Toen bleek dat de bestuurder geen rijbewijs bij zich had, werd hem voor beide feiten een proces-verbaal aangezegd. Hierop werd de bestuurder kwaad en begon de politieman uit te schelden en te beledigen. Op het moment dat de politieman zijn portofoon wilde pakken om assistentie te vragen, hij vermoedde dat er wel eens problemen zouden kunnen komen, stormde de bestuurder uit zijn auto en sloeg met zijn vuisten op de politieman in. Hierbij viel de portofoon op de grond en pakte de bestuurder de portofoon op en sloeg daarmee de politieman een keer of zeven op zijn hoofd. De politieman maakte gebruik van al zijn beschikbare middelen, behalve het pistool, om het verzet te breken. Wapenstok, pepperspray en zelfs het tot twee keer toe inzetten van de politiehond konden niet voorkomen dat de man met zijn geweld tegen de politieman doorging.Uiteindelijk kon hij door de ter assistentie gekomen politiemensen met de nodige moeite worden overmeesterd. De 47 jr. man is voor behandeling van beetwonden aan zijn beide armen naar de poli van het ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon hij mee terug naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld en opgesloten.De politieman is naar het ziekenhuis gebracht in verband met hoofdwonden. Zeven hechtingen en een gelijmde oorschep zijn het gevolg.

Rijden onder invloed
03-074002
Enschede, Lossersestraat
Donderdag 5 juni, omstreeks 03.35 uur Bij controle op de Lossersestraat in zijn woonplaats, bleek dat een 22 jr. automobilist uit Enschede, te veel had gedronken. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.10 promille uit.Pv wordt tegen de 22 jr. opgemaakt.

Brutale diefstal portemonnee
03-073694
Enschede, Brinkstraat
Woensdag 4 juni, tussen 11 en 11.30 uur Een 84 jr. Enschedese, meldde gistermiddag dat haar portemonnee was gestolen. Zij had het vermoeden dat dit gistermorgen, woensdag 4 juni, tussen 11 en 11.30 uur is gebeurd bij een supermarkt aan de Brinkstraat in Enschede.Buiten de supermarkt was de 84 jr. aangesproken door twee vrouwen die haar de weg vroegen. Na het beantwoorden van deze vraag, stapten de beide vrouwen in een auto en reden weg over de Brinkstraat in de richting van de Varviksingel / HogelandsingelEven later miste de 84 jr. haar portemonnee, die in haar boodschappentas had gezeten, die voor op haar rolator had gelegen. Thuisgekomen werd ze gebeld door een man, die had gezegd van de politie te zijn. Hij had haar verteld dat haar portemonnee was gevonden met daarin wat euro's, maar zonder de pasjes. De "politieman" had hierop naar de pincode gevraagd die door de 84 jr. was gegeven. In de loop van de middag bleek dat er reeds een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening was opgenomen.De rekening is geblokkeerd en de 84 jr. heeft aangifte gedaan.Het enige wat de 84 jr. over het signalement van de vrouwen kon zeggen, is dat het om twee dames gaat met een getinte huidskleur. Over de auto waarin de twee wegreden kon ook niet worden verteld.Een onderzoek wordt ingesteld.

Hennepplantage opgerold
03-073427
Enschede, Saasveldbrink
Woensdag 4 juni
In een woning aan de Saasveldbrink in Enschede werd in een tweetal ruimtes een hennepplantage aangetroffen. In totaal werden 640 planten en de nodige apparatuur in beslag genomen en ondertussen vernietigd.Tevens werd geconstateerd dat de stroom ten behoeve van de plantage, illegaal werd afgetapt.Pv's worden opgemaakt tegen de 31 jr. bewoner.