Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-06-2003
1e persbericht van donderdag 5 juni 2003
Berichten uit de regio:

Eindhoven: Beroofd van geld en GSM
Op de Johannes van der Waalweg is donderdag net na middernacht een 40-jarige Eindhovenaar beroofd. De man had zojuist zijn auto geparkeerd en zag aan de overkant van de straat twee onbekende jongens staan. De jongens kwamen in zijn richting gelopen. Eén van hen bedreigde het slachtoffer met een mes en zei dat hij zijn geld af moest geven. Op dat moment griste de andere jongen de GSM uit de handen van het slachtoffer. De man heeft de daders zijn geld, ruim 150 Euro, gegeven waarop ze zijn gevlucht in een bestelbusje richting Beukenlaan. De man is de daders gevolgd met zijn auto. Op de Zwaanstraat stopte het bestelbusje en stapten de daders uit. Hierop werd het slachtoffer geslagen en liep hij een wondje op toen één van hen hem met het mes probeerde te steken. Toen een voorbijganger aan kwam is het duo gevlucht. Het gaat om een blanke jongen, ongeveer 1.90 meter groot met een fors postuur. Hij droeg een zwart T-shirt, een witte broek en sportschoenen. De andere dader had zwart kort haar en een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 1.70 meter groot en heeft een tenger postuur. Hij droeg een donkere broek, een bruine jas en een beige baseball petje.

Eindhoven: Verdachte twee keer aangehouden
Op de Jan van der Heijdestraat is woensdagavond rond 23.30 uur een 27-jarige automobilist uit Oirschot aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 2,00 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt hiervoor. De auto met daarin een snorfiets moest de man achterlaten op het politiebureau. De politie onderzoekt of de snorfiets mogelijk van diefstal afkomstig is. Na het verhoor kon de man naar huis. Hij heeft lopend het politiebureau verlaten. Even later zag de politie de verdachte fietsen over de Kloosterdreef met twee gereedschapskisten. Uit onderzoek bleek dat de fiets en de gereedschapskisten afkomstig waren uit een garage aan de Dr. Berlagelaan waar was ingebroken. Hierop is de verdachte donderdag rond
2.30 uur weer aangehouden en voor verder onderzoek de cel ingegaan.
Eindhoven: Verdachte van woninginbraak aangehouden Na een onderzoek is woensdag rond 13.00 uur op de Stationsweg een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Vincent van Goghstraat op woensdag 28 mei. Uit de woning werden drie fotocameras, een laptop, sieraden, een GSM en geld weggenomen. Een ruit van een achterdeur werd vernield om binnen te komen. Op 28 mei werd reeds een 42-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden. Na verhoor is hij naar gestuurd. De 46-jarige verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Beroofd van GSM
Op de Piazza is donderdag rond middernacht een 23-jarige Eindhovenaar beroofd van zijn GSM. Een onbekende jongen kwam plotseling op hem toe lopen en eiste onder bedreiging van een scherp voorwerp dat hij alles van waarde af moest geven. Het slachtoffer heeft toen zijn mobiele telefoon afgegeven waarop de dader richting busstation is gevlucht.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Genovevalaan is tussen dinsdag 15.00 uur en woensdag 19.45 uur een witte Opel Combo met het kenteken 55-VV-KV weggenomen.

Deurne: Sieraden, geld en zaklamp gestolen
In een woning aan de Koolweg is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken terwijl de bewoners lagen te slapen. De dader nam ongeveer 50 Euro, sieraden en een zaklamp weg. Een achterdeur werd opengebroken om binnen te komen.

De Kempen: Spaarkassen weggenomen
In drie horecagelegenheden in De Kempen is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken en werden spaarkassen weggenomen. De daders kwamen in alle drie de gevallen binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit een horecagelegenheid aan het Carolus Simplexplein in Netersel werden een spaarkas en een kassa weggenomen en een gokkast werd opengebroken. Bij een horecagelegenheid in Lage Mierde aan het Dorpsplein werd evenals bij een horecagelegenheid aan de Hoogdijk in Middelbeers een spaarkas weggenomen. Bij de zaak in Middelbeers werd ook een gokkast opengebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Son: Schoten gelost
In zijn woning in Son is woensdag rond 21.40 uur een 41-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die avond schoten te hebben gelost. Dit zou zijn gebeurd in de straat waar de verdachte woont op het moment dat een 29-jarige buurtbewoner de verdachte passeerde. De buurtbewoner werd niet geraakt maar kreeg het vermoeden dat de schoten voor hem bedoeld waren. In de woning van de verdachte werd een luchtbuks aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Dorpstraat is woensdagavond rond middernacht een 43-jarige automobilist uit Veldhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,75 uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Woninginbraak
In een woning aan de Elandlaan is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Hoe de dader is binnengekomen is nog onduidelijk. De bewoonster van het pand werd wakker toen iemand haar slaapkamerdeur open maakte. Dat bleek een inbreker te zijn. Deze is vervolgens op de vlucht geslagen. Uit de woning werden sieraden, cds, een telefoon en een digitale camera weggenomen.