Gemeente Emmen


---

Persbericht: gemeente start nieuw talententraject, 5 juni 2003

Gemeente Emmen start een nieuw talententraject

De gemeente Emmen start voor de periode 2003-2005 weer een talententraject. Evenals in 2001 biedt de gemeente zowel eigen medewerkers als externe kandidaten de gelegenheid een opleiding te volgen. De ervaring leert dat mede door een hechte samenwerking tussen de deelnemers en verschillende organisatieonderdelen het effect van de kwaliteit van hun werkzaamheden wordt vergroot.

Het doel van het Talentenproject is een impuls te leveren aan het ontwikkelen van voldoende doorstroompotentieel binnen de gemeentelijke organisatie. De komende jaren ontstaan door natuurlijke uitstroom vacatures binnen vitale functies van de organisatie. Ondanks de afnemende krapte op de markt blijft de behoefte bestaan aan invulling van deze functies. Om kennisverlies te voorkomen is het wenselijk een eigen pool te creëren waarin jonge mensen gericht opgeleid worden. Het nieuwe traject richt zich op juridische control, efficiency, evaluatie en onderzoek. De functies die hierbij naar voren komen zijn controllers, juristen, bedrijfskundigen en allround beleidsmedewerkers die tevens gekwalificeerd zijn in het verrichten van evaluatieonderzoek. De werving van kandidaten start in september.

Wijzigingen
Er zijn een aantal veranderingen ten opzichte van het vorige talentenproject. In 2001 kende het traject 15 deelnemers; zes extern geworven kandidaten en negen medewerkers die al bij de gemeentelijke organisatie werkzaam zijn. In het nieuwe traject wordt de groep verkleind naar acht deelnemers, vier intern en vier extern. Met een kleinere groep kan meer maatwerk geleverd worden waardoor het mogelijk is persoonlijke begeleiding te geven. Daarnaast wordt de leeftijdsgrens verlaagd van 35 naar 30 jaar. Ten slotte richt het nieuwe traject zich op academisch geschoolden terwijl in het vorige traject ook HBO-ers toegelaten werden.

Financiering
De kosten voor het nieuwe traject bedragen 200.000,- over een periode van twee jaar. Deze worden gefinancierd uit de terug te ontvangen gelden voor scholingsaftrek en een restant van de beschikbaargestelde gelden voor de invoering van de nota O&P.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen