Gemeente Emmen


---

Persbericht: nieuwe procedure kermislocatie, 5 juni 2003

Kermis in 2003 op Willinkplein
College besluit tot nieuwe procedure kermislocatie

Het college heeft besloten de procedure kermislocatie opnieuw te doorlopen. Omdat de te volgen procedure de nodige tijd in beslag neemt, beschouwt het college het jaar 2003 als overgangsjaar. Dit betekent dat het college de zomerkermis in 2003 laat plaatsvinden op de huidige kermislocatie. Vanaf 2004 moet er een nieuw aanwijzingsbesluit liggen.

Het college heeft tot deze procedure besloten naar aanleiding van een advies van de commissie rechtsbescherming op ingediende bezwaren. Deze waren gericht tegen de verklaring van bevoegd gezag voor het organiseren van de kermis in 2002. De commissie adviseerde de bezwaren op procedurele gronden (niet op inhoud) gegrond te verklaren.

Hoewel de bezwaren niet waren gericht tegen het besluit van het aanwijzen van de locatie, heeft het college desondanks besloten de procedure voor het aanwijzen van het kermisterrein opnieuw te doorlopen. De basis van deze beslissing ligt in het streven van de gemeente naar zorgvuldige besluitvorming.

Tijdens de nieuw te volgen procedure betrekt de gemeente belanghebbende partijen bij het afwegen van feiten en belangen. De gemeente wil dit zorgvuldig doen, en kan daardoor op korte termijn geen uitsluitsel geven. Dit betekent dat het college 2003 als overgangsjaar beschouwt en het aanwijzingsbesluit van 17 april 2001 geldig blijft tot en met 2003. Vanaf 2004 moet er een nieuw aanwijzingsbesluit liggen.

Een en ander heeft tot gevolg dat het college de zomerkermis in 2003 opnieuw laat plaatsvinden op het Willinkplein 1 en 2, zoals gewoonlijk met uitzondering van de parkeerstroken ter hoogte van Albert Heijn.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen