Gemeente Emmen


---

Persbericht: Nieuw fietspad langs Zanddijk, 5 juni 2003

Nieuw fietspad langs Zanddijk

Het college van B&W heeft besloten een fietspad te (laten) aanleggen langs de Zanddijk ten noorden van Roswinkel. De aanleg start dit najaar en zal medio 2004 zijn afgerond.

Het fietspad is een lang gekoesterde wens van de bewoners in en rond Roswinkel. Ook de erkende overlegpartner heeft zich voor aanleg sterk gemaakt. De nieuwe fietsverbinding loopt langs de Zanddijk tussen De Maten en Roswinkel.

Het gaat om een aanliggend fietspad met een breedte van 2,5 meter. Het tracee van het fietspad ligt benoorden de kruising Zanddijk Noordelijke Vennen aan de zuidkant van de Zanddijk, en ten zuiden van deze kruising aan de noordkant. Dit heeft te maken met eigendom van gronden van de gemeente.

Het fietspad is een belangrijke fietsverkeersverbinding. Het argument veiligheid speelt een belangrijke rol: bijvoorbeeld schooljeugd kan over dit fietspad op een veilige manier van en naar school fietsen. En ook de recreatieve fietsers kunnen via dit fietspad op een veilige manier van het landschap genieten. Het Recreatieschap Drenthe draagt dan ook substantieel bij in de kosten van de realisering van het fietspad.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen