Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

VERNIELINGEN BUSSLOO De afgelopen dagen zijn er verscheidene vernielingen gepleegd bij Bussloo. In een toiletgebouw zijn drie toiletpotten, twee deurkrukken, een lamp en twee dakplaten vernield. Van een kiosk is een verkoopluik vernield.

DIEFSTAL BIJ ZWEMBAD Twello, Veenhuisweg 5 juni tussen 00.00 en 07.00 uur Van het zwembad is de omroepinstallatie vernield. De paal van de omroepinstallatie is omgetrokken en afgebroken. Twee van de vier geluidsboxen zijn weggenomen. Een box is vernield. Een 44 jarige inwoner uit Brummen heeft aangifte gedaan.

ONGEVAL LETSEL Kring van Dorth, Oude Larenseweg 4 juni om 18.16 uur Betrokkene 1: 63 jarige bestuurder personenauto uit Eefde Betrokkene 2: 34 jarige bestuurder personenauto uit Gorssel De 63 jarige kwam aanrijden over de Oude Larenseweg vanuit de richting Harfsen. Hij wilde op de kruising met de Bathmenseweg linksaf slaan richting Gorssel. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 34 jarige. Door de aanrijding kwam de 63 jarige in een maisveld juist naast een dikke boom tot stilstand. De 34 jarige schoot schuin weg, reed tussen twee bomen door en kwam in het weiland rechts naast de kruising tot stilstand. De passagiere van betr. 1, een 63 jarige inwoonster uit Eefde, werd per ambulance overgebracht naar het Geertruiden ziekenhuis in Deventer. De vrouw had de schouder uit de kom, een sleutelbeen gebroken en waarschijnlijk gekneusde of gebroken ribben.

DIEFSTAL UIT AUTO Voorst, Beelelaan 2 juni tussen 19.30 en 21.30 uur uit de auto van een 22 jarige inwoner uit Zupthenis de autoradio weggenomen. Er is een slot geforceerd om in de auto te komen.

BEDRIJFSONGEVAL Eerbeek, Coldenhoveseweg 5 juni om 01.08 uur Een 24 jarige inwoner uit Dieren is tijdens zijn werk gewond geraakt aan zijn hoofd en is overgebracht naar het Spittaal in Zutphen. Mogelijke toedracht: De 24 jarige stond op het gedeelte van de vorkheftruck waaraan de lepes bevestigd zijn. Dit gedeelte is ongeveer 2 meter hoog. De heftruck stond stil. Het slachtoffer heeft zich waarschijnlijk verstapt en viel met zijn hoofd op de ijzeren laadklep. De arbeidsinspectie is gewaarschuwd en onderzoekt het ongeval.

VERKEERSCONTROLE Vorden en omstreken 4 juni tussen 15.15 en 16.45 Tijdens de verkeerscontrole zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: 2x voor het niet dragen van de autogordel 1x te hoge constructiesnelheid 1x niet het fiets/bromfietspad gebruiken.

CONTROLE GESLOTENVERKLARING Tijdens controle op de Warnsveldseweg op 4 juni tussen 15.00 en 15.30 en 16.00 en 16.45 zijn acht personen bekeurd. Op 5 juni is in de ochtenduren gecontroleerd op de Martinetsingel. Hier zijn tien bekeuringen opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLE Twello,Burg. v.d. Feltzweg en HW Iordensweg 4 juni van 13.30 tot 14.45 uur Tijdens de controle zijn op de Burg. v.d. Feltzweg 4 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur waar 50 km/uur gereden mag worden.

EINDE BERICHTEN