Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-06-2003 Persbericht district Heerlen en Kerkrade (JC 13.25u) donderdag 5 juni 2003

District Heerlen / Kerkrade

Heerlen, verenigingsgebouwtje weer in brand
Gisteravond rond de klok van 20.00 uur kreeg de politie en brandweer de melding dat een gebouw aan de Heerenweg in Heerlen in brand stond. Bleek dat het dit een leegstaand verenigingsgebouwtje betrof, dat al eerder in brand had gestaan en daardoor tot een bouwval geworden was. Meerdere omwonenden belden naar de politie en brandweer in verband met de behoorlijke rookontwikkeling en vreesden dat er gevaarlijke stoffen vrij kwamen. De brandweer deed, nadat de brand geblust was, daar onderzoek na waaruit bleek dat dit níét het geval was. Wat de oorzaak was van de brand werd niet duidelijk.

Heerlen, 38 bekeuringen uitgedeeld
De politie van de basiseenheid Heerlen Centrum patrouilleerde woensdag 4 juni gedurende de middag- en avonduren intensief in de binnenstad van Heerlen ter bestrijding van de overlast voor het winkelend publiek. Daarbij vielen in totaal 38 bekeuringen. Maar liefst 25 personen kregen een proces-verbaal voor wildplassen, het in het openbaar drinken van bier en gebruik van drugs. Zes personen werden aangehouden omdat zij zich daar ophielden, terwijl het centrum voor hen verboden verklaard gebied is. Ook kregen zes fietsers en bromfietsers een bekeuring omdat zij in het voetgangersgebied fietsten of reden met de brommer. Tot slot werd een persoon aangehouden omdat hij een van de agenten beledigde.

Bocholtz, recreant betrapt met rijden onder invloed Woensdag 4 juni rond 17.00 uur passeerde een politiepatrouille de kruising Hellweg / Dellender in Bocholtz. Daar zag zij een man, zittend op een bankje, gemoedelijk een blikje bier drinken. Naast dit bankje stond een zwarte Volkswagen. Anderhalf uur later, op de Wijngracht in Bocholtz, zag de politie diezelfde Volkswagen rijden en achter het stuur dezelfde man. De agenten gingen over tot controle en roken dat de adem van de man rook naar alcohol en de blaastest bevestigde dit. De man werd overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Daar bleek dat de 42 jarige inwoner van Vaals één promille had in plaats van de toegestane 0,5. Ook bleek dat de man vaker betrapt was bij het rijden onder invloed. De politie maakt hiervan proces-verbaal op en de man kreeg bovendien een rijverbod van 3 uur opgelegd.