Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-06-2003
Politieberichten van 5 juni (07.00 - 13.00)

Leeuwarden: drie aanhoudingen na vechtpartij en diefstal beurs Donderdag om 04.25 uur vond een vechtpartij plaats op de Weaze. Hierbij raakte een 26-jarige inwoner van Berlikum gewond. De man heeft vermoedelijk een gebroken neus. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was op stap met twee vrienden, waaronder een 33-jarige inwoner van Leeuwarden. Wat er precies is gebeurd werd niet duidelijk. Wel dat de twee klappen hebben gekregen, maar onduidelijk is van wie.
Om 05.10 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen een beurs weggooiden in de Herestraat. De portemonnee bleek eigendom van de Berlikumer. Hierop zijn de drie, een 36-jarige Leeuwarder, een 40-jarige inwoner van Franeker en een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Voor de duidelijkheid: de drie, die de portemonnee hadden gestolen zijn aangehouden voor straatroof, niet voor de mishandeling.

Haule: uitrijden mest
Donderdag om 08.00 uur werd op een grasland bij de Tonckensweg mist uitgereden. De mest werd niet emissiearm aangewend. De mest werd vanuit een giertank over het gras gesproeid. Proces-verbaal is opgemaakt tegen een 35-jarige inwoner van Haule.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Donderdag om 10.40 uur werd een 48-jarige inwoner van Leeuwarden toen hij een winkeldiefstal wilde plegen in een winkel aan de Nieuwestad. De verdachte beet hierbij een beveiligingsmedewerker, met als gevolg een bloesuitstorting en prikte dezelfde man met een schaar, met als gevolg een gat in zijn overhemd. De man, die zich agressief gedroeg, is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door 31-jarige inwoner van Zwolle.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272