KNMG

KNMG zoekt nieuwe voorzitter

Artsenfederatie KNMG is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter, R.G.P. Hagenouw, zal eind van dit jaar aftreden omdat zijn termijn er dan op zit. Het Federatiebestuur heeft een benoemingscommissie ingesteld onder voorzitterschap van G.W. Salemink (lid Federatiebestuur). In de commissie hebben zitting voorzitters van de beroepsverenigingen die aangesloten zijn bij de federatie en de algemeen directeur van de KNMG. Het bureau Spencer Stuart zal de commissie bij de benoemingsprocedure ondersteunen.

Profielschets
De beoogde voorzitter moet arts zijn, over ruime bestuurlijke ervaring beschikken en met visie en overtuigingskracht bestuurlijk leiding geven aan de federatie KNMG. Tevens is het de bedoeling dat de KNMG-voorzitter deelneemt aan relevante bestuurlijke overlegsituaties en ook op andere belangrijke momenten het gezicht van de KNMG is. Gedacht wordt aan een beschikbaarheid van 20 à 30 uur per week voor een periode van 4 jaar.

Voor nadere informatie
Heeft u suggesties voor een kandidaat, dan wordt u van harte uitgenodigd deze aan te reiken. Hiervoor en voor nadere informatie wendt u zich tot mw. J. Groetelaers, directiesecretaris KNMG, telefoon: 030-282 38 90, per mail j.groetelaers@fed.knmg.nl of tot dhr. G.W Salemink (telefoon: 06-50514215, per mail gerrit.salemink@planet.nl.