Nieuwsbericht

donderdag 5 juni 2003, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Gewonden bij verkeersongeval
Alkmaar, 4 juni 2003.
Omstreeks 18.30 uur zijn twee auto's op de Laan van Athene met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde omdat een 28-jarige Alkmaarder op de verkeerde weghelft terechtkwam. Hij kwam hierdoor frontaal in botsing met de auto die bestuurd werd door een 49-jarige vrouw eveneens uit Alkmaar. Deze laatste auto vatte vlam, maar kon door omstanders worden geblust. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel per ambulance naar het MCA vervoerd.

Inbreker aangehouden
Schoorl, 5 juni 2003.
Een 44-jarige man uit Schoorl meldde omstreeks 01.00 uur een inbraak. De man had de dader gezien en kon een goed signalement geven. Een half uur eerder was in Schoorldam melding gemaakt van een poging een auto open te breken door een jongen met het signalement. Na een zoektocht kon de politie een 18-jarige Alkmaar als verdachte aanhouden. De man is ingesloten.

NOORDKOP

Van brandstichting verdachte man aangehouden
Den Burg, 5 juni 2003.
Onlangs leidde het onderzoek naar een gestolen fiets naar een 33-jarige verdachte uit Den Burg. Dinsdag jl. werd de man uitgenodigd op het bureau en gehoord. Hij bekende de door hem gestolen fiets thuis te hebben. Ook bekende hij op 13 mei jl. brand te hebben gesticht in een schuurtje in de Weverstraat in Den Burg. Omdat deze schuur in het centrum van Den Burg stond, kon alleen door kordaat optreden van omwoners en de brandweer veel erger worden voorkomen. Toen de politie de gestolen fiets bij de verdachte thuis ophaalde stuitte deze op twee hennepplantages, een in huis en een in de tuin. De plantages zijn ontmanteld en de 257 hennepplanten vernietigd.
De verdachte wordt morgen voorgeleid voor de Rechter-Commissaris.

WESTFRIESLAND

Wegwerker aangereden, chauffeur rijdt door
Hoorn, 5 juni 2003.
Een 51-jarige man uit De Haukes, die werkzaamheden aan de Berkhouterweg verrichtte is woensdagmiddag om ongeveer 14.00 aangereden en gewond geraakt. Op de Berkhouterweg geldt eenrichtingsverkeer vanwege het werk aan de weg. Toen een man tegen het verkeer inreed vroeg de wegwerker hem te stoppen en een andere route te kiezen. Er ontstond een woordenwisseling, de man verdween. Hij ging tanken, maar kwam weer terug. Opnieuw probeerde de wegwerker hem te bewegen om terug te gaan. Waarop de man gas gaf, het 51-jarige slachtoffer aanreed en doorreed. Het slachtoffer is met schaafwonden en kneuzingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd, maar later meldde de verdachte zich telefonisch via de politiemeldkamer. Vandaag, 5 juni is een 37-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van doodslag.

Boot gestolen
Enkhuizen, 4 juni 2003.
Vanuit de Noordersloot is tussen maandag 20.00 en dinsdag 12.00 uur een wit/blauw polyester bootje gestolen. Het bootje heeft een lengte van 3.00 m en is ongeveer 1.50 m breed.

Getuige behulpzaam bij aanhouding dronken automobilist Een 25-jarige man uit Hoorn zag om 23.30 uur dat een bestuurder op de Onder de Boompjes tegen een betonnen paal reed. Toen de man uitstapte bleek hij onvast ter been, maar de getuige zag dat hij vervolgens toch weer instapte en zijn weg slingerend vervolgde. De getuige belde de politie en besloot samen met een vriend om de brokkenpiloot te volgen om zonodig aanwijzingen aan de politie te geven. Dit lukte. De automobilist, 58-jarige man uit Hoorn, werd even later op de Liornestraat aangehouden. Hij bleek 3 keer teveel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.