SOGETI NEDERLAND BV

Tryllian en Sogeti tekenen partnerovereenkomst

PERSCONTACT: Joyce van Leeuwen, telefoon (020) 6606600 + 5091, joyce.van.leeuwen@sogeti.nl

Diemen, 5 juni 2003

ICT-dienstverlener Sogeti Nederland B.V. en Tryllian Solutions, aanbieder van adaptieve integratie-oplossingen voor gedistribueerde ICT-structuren, hebben onlangs een partnerovereenkomst gesloten. Voor Sogeti vormt Tryllian een belangrijke aanvulling op haar dienstenportfolio, met name waar het gaat om projecten voor organisaties met starre ICT-infrastructuren. Tryllian ziet in Sogeti een professionele partner met veel marktspecifiek inzicht en bewezen expertise, waardoor ze de beste oplossingen kan bieden die maximaal bijdragen aan de strategische doelstellingen van haar klanten.

Sogeti, die nauwlettend de laatste ontwikkelingen op het ICT-gebied volgt, is ervan overtuigd dat de agenttechnologie een steeds belangrijker plaats gaat innemen in de realisatie van bedrijfsoplossingen. Volgend op de ontwikkelingen zoals decentralisatie en expansie, zien bedrijven zich voor de taak (realtime) informatiestromen en bedrijfsprocessen te integreren en te automatiseren, ter versteviging van hun marktpositie. De unieke eigenschappen van de agenttechnologie maakt voor hen oplossingen mogelijk die gebruikmaken van en interoperabiliteit optimaliseren tussen bestaande, heterogene ICT-structuren. Tevens voldoen deze ICT-oplossingen aan de vereiste betrouwbaarheid, adaptiviteit en schaalbaarheid.

'Wij zijn erg verheugd met het vertrouwen dat Sogeti in ons en onze technologie stelt. Met name de samenwerking in de afgelopen periode was buitengewoon stimulerend. We zijn er dan ook van overtuigd dat we samen met Sogeti een waardetoevoegende bijdrage voor onze klanten kunnen realiseren' aldus Jan van der Pouw, directeur van Tryllian Solutions.

Reinoud Roukema, director Strategic Alliances bij Sogeti verwoordt de samenwerking als volgt: 'De mogelijkheden die Tryllian biedt bij de ontwikkeling gedistribueerde procesintegratie is ongeëvenaard. De mobiele agentarchitectuur is veilig en eenvoudig te beheren, waardoor wij zeer moeilijke integratie projecten snel en veilig kunnen realiseren.'

Sogeti verzorgt, naast advies, de implementatie en de ondersteuning van de gezamenlijk ontwikkelde toepassingen. Sogeti en Tryllian zien in deze partnership een bundeling van krachten, waarbij klanten optimaal profiteren van de specifieke technologische expertise van Tryllian en de jarenlange ervaring van Sogeti in ICT-projecten in verscheidene marktsegmenten.

Over Sogeti Nederland B.V.
Met circa 1.700 medewerkers bundelt Sogeti meer dan 30 jaar ICT-kennis en -expertise in één bedrijf. Het realiseren, implementeren, testen en beheren van ICT-oplossingen behoort tot haar core-business. Middels de inzet van ICT wil Sogeti bijdragen aan het behalen van de operationele doelstellingen van haar klanten in de top-200 van het Nederlandse bedrijfsleven.

Eén van onze specialismen is het bouwen en beheren van informatiesystemen die die 7x24 draaien en betrouwbaar moeten zijn (HP NonStop Server(tm), voorheen Tandem). Sogeti-methodieken als TMap(r), TPI(r) en DYA(r) zijn uitgegroeid tot internationale standaarden.

Over Tryllian Solutions B.V.
Tryllian, gevestigd in Amsterdam, ontwikkelt gedistribueerde en adaptieve oplossingen voor complexe, gedecentraliseerde organisatie- en ketenstructuren. De toepassingen, die zijn gebaseerd op hoogstaande Java-agenttechnologie, heffen de beperkingen op van heterogene ICT-platformen en applicaties binnen een organisatie en garanderen betrouwbaarheid van informatie en flexibiliteit.

Tryllian's oplossingen bieden met name uitkomst bij het integreren van heterogene ketens waarbij autonomie en beveiliging geen compromissen toestaan. Toepassingen worden gevonden binnen kennismanagement, dynamische integratie van decentraal opgeslagen klantgegevens, gedistribueerd elektronisch patiëntendossier en meer in het algemeen de integratie van gedistribueerde bedrijfsprocessen.


05 jun 03 14:47