Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-06-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 14.45 u) Donderdag, 5 juni 2003

District Sittard

Sittard/Geleen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag radar snelheidscontroles gehouden op de Sportcentrumlaan, Heerlenerweg, Broeksittarderweg, Winston Churchillaan in Sittard en op de Watersleyerweg in Munstergeleen. Totaal werden daarbij 1.420 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 177 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Deze 177 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd.
Bij verkeerscontroles woensdag op de Rijksweg Zuid in Geleen en op de Provincialeweg in Limbricht heeft de politie totaal 57 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel door automobilisten, het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders tot het niet verzekerd zijn van bromfietsen.

Beek; medisch apparaat gevonden
Dinsdag 2 juni jl. is er op een helling achter het kapelletje aan de Molenberg in Beek een medisch apparaatje gevonden. Het gaat daarbij om een Respiration monitor MR10. Dat is een soort van ademhalingsdetector dat wordt gebruikt bij risico-babys. Het apparaat geeft een signaal af als een risico-baby in gevaar komt (bijvoorbeeld ter voorkoming van wiegedood). De politie heeft hierover contact gezocht met ziekenhuizen in de omgeving echter die konden geen uitsluitsel geven over de precieze herkomst c.q. eigenaar van het apparaat. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Stein, via telefoon 0900 8844.