Eneco

ENECO

ENECO Energie bereikt met Midreth overeenstemming over afhandeling schuld stadion Galgenwaard.

Rotterdam, 5 juni 2003 - Tijdens overleg over de schuldpositie van het Utrechtse stadion Galgenwaard hebben vertegenwoordigers van bouwbedrijf Midreth en ENECO Energie overeenstemming bereikt over afhandeling van de schuld van het stadion bij het energiebedrijf. Deze schuld houdt verband met door het energiebedrijf in het stadion aangebrachte installaties. Overeengekomen is dat een deel van de openstaande schuld ineens wordt betaald en dat het restant in periodieke vaste termijnen door Midreth zal worden voldaan.

ENECO Energie handhaafde haar standpunt, gestoeld op de maatschappelijke positie van het energiebedrijf, dat de totale schuld zou worden voldaan. Met een betalingsregeling kon dat worden bereikt. Omdat de betalingsconstructie ook voor Midreth acceptabel is konden partijen elkaar vinden.
Het energiebedrijf is tevreden dat het via een regeling, die niet ongebruikelijk is om energieschulden te vereffenen, de betaling van de openstaande bedragen kan regelen. Het principe van gelijke behandeling van haar klanten blijft op deze wijze overeind en ENECO Energie levert een bijdrage waardoor het betaald voetbal in Utrecht kan overleven.