Ingezonden persbericht


+ Gelderland-Zuid
+ Korpsstaf

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39

Datum ( 5 juni 2003

Van ( / afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen

Diefstal auto

In de nacht van woensdag op donderdag is er vanaf de Oranjesingel een grijze Volkswagen Golf, kenteken TG-NN-60, gestolen. Een 27-jarige Nijmegenaar deed aangifte. Woensdagmiddag is er vanaf de Zwanenveld 68e straat een auto gestolen. Het betreft een blauwe Chrysler Grand Voyager, kenteken 51-JP-BL. Aangifte deed een 38-jarige Nijmegenaar.

Verkeersongeval met letsel

Woensdagavond heeft er op de Hatertseweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een 66-jarige Nijmeegse automobilist en een 40-jarige Nijmeegse automobilist. De 40-jarige verloor, vermoedelijk door een epileptische aanval, de controle over de auto. Hij belandde op de linkerrijstrook, waar hij in aanrijding kwam met de 66-jarige, die op dat moment stilstond voor een op rood staand verkeerslicht. De 40-jarige werd met rug- en hoofdletsel overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis.

Aanhouding

Gisteravond is een 28-jarige man uit Nijkerk op de Bosbesstraat staande gehouden voor een controle op de opiumwet. De man bleek ongeveer 60 bolletjes harddrugs, vermoedelijk cocaïne en heroïne, bij zich te hebben. Tegen hem is een proces verbaal opgemaakt. Woensdagavond is een 18-jarige Nijmegenaar op het Stationsplein aangehouden. De man kon worden aangehouden op aanwijzing van getuigen. De man zou een 32-jarige Nijmegenaar op de Burg Hustinxstraat meerdere malen hebben geslagen. De 32-jarige is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis. De aanleiding van de mishandeling is nog niet bekend.

District Tweestromenland

Druten - Aanhouding
In de nacht van woensdag op donderdag is een 36-jarige man uit Deest op de Stationsstraat aangehouden. De man zou hebben ingebroken in een auto die geparkeerd stond in diezelfde straat. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een getuigenverklaring.

District De Waarden

Verkeersongeval met letsel

Woensdagmiddag is een 32-jarige Tielse fietsster gewond geraakt bij een aanrijding op de rotonde Wadenoijenlaan/Waardenburglaan in Tiel. Een 43-jarige Tielse automobilist wilde rechtsaf slaan waarbij hij de 32-jarige geen voorrang verleende. De vrouw liep enkele schaafwonden aan het hoofd en schouder op. Gisteravond is een 17-jarige Burense bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding op de Kornedijk in Buren. Een 59-jarige automobilist uit Culemborg verleende bij het linksaf slaan geen voorrang aan de 17-jarige bromfietser. De bromfietser liep lestel aan zijn knie op.

Culemborg - Aanhouding

Donderdagochtend is een 39-jarige Culemborgse man op de Ridderstraat aangehouden. De man zou een 49-jarige plaatsgenoot bedreigd hebben met een slagwapen. De 49-jarige deed aangifte.

Nederhamert - Hennepkwekerij ontdekt en ontruimd
Vanmorgen rond 07.00 uur ontdekte de politie van het team Bommelerwaard een in een kas in Nederhemert een hennepkwekerij van ruim 28.000 planten. De kwekerij had ongeveer de grote van een voetbalveld. De politie heeft met behulp van medewerkers van de gemeente de kwekerij ontmanteld. De omzet die met één kweek op deze oppervlakte gehaald kan worden is ongeveer 3 miljoen euro. De planten zijn in opdracht van de Officier van Justitie vernietigd. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar degenen die verantwoordelijk zijn voor deze hennepkwekerij. In dat onderzoek wordt ook betrokken dat er in de afgelopen maand ook twee hennepkwekerijen in Gameren, niet ver van Nederhemert, tot twee keer toe, hennepkwekerijen werden ontdekt. De eerste keer was er sprake van maar liefst 43.000 planten en de tweede keer een aantal van 16.000 planten. Ook deze kwekerijen zijn in opdracht van de Officier van Justitie ontmanteld.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Piet Versteegt, 06-53715565.

Noot voor de redactie,