Provincie Noord-Brabant



Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176
Persbericht



Provinciale prijs voor beste project elektronische dienstverlening

De provincie stelt de komende vier jaar een jaarprijs van 10.000 euro beschikbaar voor de beste ICT-toepassing op het terrein van E-government binnen Brabant. Hiermee wil de provincie een nieuwe stap te zetten om gezamenlijk met andere overheden ICT in te zetten voor een beter presterende overheid die ook daadwerkelijk zo door de burgers wordt beleefd. Dat maakte gedeputeerde Peter van Vugt bekend tijdens het symposium Élektronische overheid, kunt u nog wat leren?'op 3 juni in Tilburg.

Juist op het gebied van uitvoering van beleid, of het nu onze dienstverlening aan burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties gaat, speelt volgens de gedeputeerde informatie- en communicatietechnologie een steeds belangrijkere rol.
"De ambities van het Rijk voor een elektronische overheid liggen hoog. De overheid moet met behulp van ICT zijn dienstverlening verbeteren (24 uur per dag, 7 dagen per week). De overheid moest transparanter worden. Alle informatie moet voor de burgers beschikbaar komen via het internet. De overheid moet ICT ook gaan inzetten om burgers meer en intensiever te betrekken bij het beleid en bij de uitvoering ervan.Ook moet ICT stemmen op afstand mogelijk maken. Voor heel veel overheidsorganisaties is de taakstelling om ook een volwaardige elektronische overheid te worden zo groot dat niet mag worden verwacht dat ze hem alleen kunnen volbrengen. Samenwerking lijkt onontbeerlijk", aldus gedeputeerde Van Vugt.