Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (5/6)

Bergen op zoom, donderdag 5 juni 2003

Vernielingen aan auto

BERGEN OP ZOOM: In de Kamillelaan is woensdagmiddag een personenauto vernield. Van de auto zijn 5 ruiten ingeslagen. De 21-jarige eigenaar uit Bergen op Zoom heeft aangifte gedaan van vernieling.

Politie redt poes uit kelder

BERGEN OP ZOOM: Een jong katje is woensdagmiddag uit een kelder aan het Klaproosplein te Bergen op Zoom bevrijd. De poes zat daar al enkele dagen vast.
De politie kwam in actie nadat buurtbewoners getracht hadden het dier uit zijn benarde positie te bevrijden.

Man aangehouden voor openstaande gevangenisstraf

BERGN OP ZOOM: Een 34-jarige inwoner van Bergen op Zoom is woensdagmiddag aangehouden. Tijdens de surveillance troffen politieagenten de man aan in de Augustalaan. Het was hen bekend dat de Bergenaar nog 14 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De man is overgebracht naar het politiebureau in Bergen op Zoom.

Snelheidscontroles

HALDERBERGE: Naar aanleiding van diverse klachten van buurtbewoners over hard rijden zijn woensdagochtend in de gemeente Halderberge een viertal snelheidscontroles met de lasergun uitgevoerd. In Oudenbosch is gecontroleerd op de Zandeweg, Oudlandsedijk en Molenstraat.
In de Zandeweg passeerden in totaal 71 automobilisten de controle. Negen bestuurders reden te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 70 km/u bedroeg, terwijl 50 km/u is toegestaan. De 22 automobilisten die in de Oudlandsedijk zijn gecontroleerd hielden zich allemaal netjes aan de toegestane snelheid. Er werd wel te hard gereden in de Molenstraat. Vier bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was daar 65 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

In Bosschenhoofd is gecontroleerd op de Pastoor van Breugelstraat. De toegestane snelheid terplaatse is 50 km/u. De politie heeft 1 bestuurder een bekeuring gegeven, omdat hij met een snelheid van 70 km/u per uur langs de controle reed. Er passeerden 41 voertuigen.

Bron: Henk Snepvangers