Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-06-2003 Mediaberichten 5 juni (15.30 uur)

Fietsster gewond bij aanrijding ROERMOND - Een 14-jarig meisje uit Swalmen is woensdagmiddag gewond geraakt toen ze op haar fiets werd geschept door een 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nistelrode. Het verkeersongeval vond plaats op de weg Maalbroek in Asenray, het meisje werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde toen het slachtoffer de weg overstak en de vrachtwagen haar niet meer kon ontwijken. De politie ontfermde zich tevens over enkele jeugdige scholieren die getuigen waren van het ongeval. De agenten spraken met hen over hun belevingen en brachten hen naar het schoolkamp waar ze verbleven. Later op de avond werden ze in kennis gesteld van het feit dat de verwondingen van het meisje gelukkig meevielen.
Dievegge met 200 lollys aangehouden ROERMOND De politie heeft woensdagmiddag op de Steenweg een 46-jarige inwoonster van Swalmen aangehouden die twee potten met elk 100 snoeplollys had gestolen. De verdachte was betrapt door de winkeleigenaar. De waarde van de buit bedroeg circa 30 euro. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt in het kader van snelrecht. Stadswachten arresteren auto-inbreker ROERMOND Twee stadswachten van de gemeente Roermond hebben woensdagmiddag een
40-jarige inwoner van die plaats aangehouden als verdachte van inbraak in een geparkeerde auto. De toezichthouders zagen op de Spoorlaan Noord de verdachte rennen terwijl van een van de geparkeerde autos een ruit kapot was. Omdat ze het vermoeden hadden dat er sprake was een inbraak werd besloten om de verdachte te achtervolgen en hulp in te roepen. Een van de stadswachten werd hierbij terwijl hij op een snofiets zat - door de verdachte omgeduwd en liep daarbij licht beenletsel. De andere stadswacht wist de verdachte op de Mgr. Driessenstraat aan te houden. Hij werd meteen overgedragen aan de gewaarschuwde politie die de verdachte insloot in een politiecel voor verder onderzoek. De verdachte bleek tevens een fiets bij zich te hebben die van diefstal afkomstig is. De politie heeft de zaak in onderzoek.