Gemeente Zwolle

Veelgestelde vragen reconstructie tunnel IJsselallee (2)

Maandag 28 april is de gemeente gestart met de herstelwerkzaamheden aan de tunnel in de IJsselallee. De tunnel is namelijk lek en moet gedeeltelijk vervangen worden. Met de start van de werkzaamheden, komen ook de vragen van bewoners binnen. In de periode dat de tunnel wordt hersteld, komt daarom elke twee weken in Wijzer een veelgestelde vraag aan bod. De vraag:
Kunnen de werkzaamheden aan de tunnel ook 's nachts en in het weekend uitgevoerd worden?

Het antwoord:
Nee. Tot de werkzaamheden behoort ook het heien van 1200 kleine palen. Er wordt geheid gedurende twee perioden van drie tot vier weken. Dit gebeurt aan het begin van elke werkfase, dus in mei en augustus. De heiwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Aangezien de tunnel IJsselallee zich in de directe omgeving van een woonwijk bevindt, heeft de gemeente besloten om deze werkzaamheden niet 's nachts of in het weekend uit te voeren.

Vragen?
Heeft u een vraag, opmerking of wilt u meer weten over de werkzaamheden van de tunnel in de IJsselallee? Neem dan eens een kijkje op onze website: www.ijsselallee.nl. U kunt tijdens kantooruren ook terecht bij Wilma Hekman, medewerker Fysieke Bereikbaarheid. Wilma is telefonisch bereikbaar op het nummer (038) 498 25 78. Mailen kan ook naar: bereikbaarheid@zwolle.nl.


---