NOS


Tijs van den brink en stephan sanders nieuwe presentatoren met het oog op morgen
05-06-2003
Tijs van den Brink en Stephan Sanders worden per augustus van dit jaar twee nieuwe vaste presentatoren van het dagelijks NOS Radio 1-programma Met het Oog op Morgen. Zij nemen de plaats in van respectievelijk Jan Tromp en Joop van Zijl, die 'het Oog' na de zomer vaarwel zeggen.

Tijs van den Brink (32) is momenteel werkzaam voor de Evangelische Omroep, waar hij sinds 1996 aan verbonden is. Als presentator werkte hij in eerste instantie voor de actualiteitenrubriek Twee Vandaag.

Later richtte hij zich op het presenteren van het EO-radioprogramma De Ochtenden, dat iedere maandag en donderdag via Radio 1 te beluisteren is. Afgelopen najaar tekende hij daarnaast als presentator voor het EO-televisie-programma Nieuwe Stuurlui, waarin Van den Brink nieuwe ministers uit het kabinet Balkenende 1 interviewde.

Tijs van den Brink, die op de maandagavond Met het Oog op Morgen gaat presenteren, neemt het stokje over van Jan Tromp. Hij vertrekt vanwege een correspondentschap voor de Volkskrant in New York. Tromp presenteert 'het Oog' sinds begin jaren negentig.

Stephan Sanders (41) is de tweede nieuwkomer. Hij is sinds 1985, na een studie filosofie, in de journalistiek werkzaam. Hij begon als redacteur geestelijk leven bij de Groene Amsterdammer. Tussen 1991 en 2000 was hij als columnist verbonden aan de Volkskrant. Vanaf 2001 werkt hij bij Vrij Nederland, waarvoor hij zowel columns als essays schrijft. Sanders was ook actief als radio- en televisiemaker bij de VPRO en KRO.

Zo was hij tussen 1997 en 2000 mede-presentator van het VPRO-televisieprogramma Blauw Licht. Naast zijn werk voor Vrij Nederland is Sanders ook nog schrijver van boeken. Vorig jaar verscheen zijn boek 'Liefde is voor vrouwen'. Stephan Sanders neemt op de zaterdagavond de plek in van Joop van Zijl die vanwege zijn leeftijd (68) na ruim 8 jaar stopt met het presenteren van Met het oog op Morgen.
Het NOS programma Met het Oog op Morgen bestaat sinds 5 januari 1976 en wordt sindsdien tussen 23.00 en 24.00 uur via Radio 1 uitgezonden.