Ministerie van Defensie


---


_________________________________________________________________
foto: Dick Boschman (Peter Wiezoreck)

Boschman nationaal kampioen luchtgeweerschieten

05-06-2003

Dick Boschman, sergeant bij de Koninklijke Landmacht, is Nederlands kampioen luchtgeweerschieten 10 meter staand geworden. Op dit onderdeel zal hij ook uitkomen op de Olympische Spelen in Athene. De winnende score in de finale ronde was 692,9 punten. Het NK werd gehouden in Apeldoorn en er namen 600 schutters aan deel. Boschman is geplaatst als schietinstructeur bij de instructiegroep lichte wapens van het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre op het Infanterie Schietkamp Harskamp.

Deze week heeft hij bij de grandprixwedstrijd luchtgeweer in de Kroatische hoofdstad Zagreb de finale net gemist. De Apeldoornse schutter kwam twee punten tekort voor een medailleplaats. Winnaar werd de Hongaar Peter Sidi.

Komende week doet het nationale militaire Geweerschietteam van het Bureau Internationale Militaire Sport mee aan een wedstrijd in Oostenrijk. Naast Boschman nemen deel: sergeant der mariniers Gerard Badenbroek, sergeant Rolf van der Velde (Koninklijke Landmacht), korporaal Arjan Plomp (Koninklijke Marine). Trainer is sergeant-majoor Jur Span (Koninklijke Marine) en teamcaptain ritmeester Maarten Korting (Koninklijke Landmacht).