Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Tilburg, 5 juni 2003

Huiselijk geweld

TILBURG - Agenten hebben gisteravond rond tien voor halfacht in een woning aan de Piet van Haarenstraat een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging van zijn 35-jarige vriendin met wie de man samenwoont. Hij dreigde de vrouw en haar twee kinderen dood te schieten. Hij sloeg zijn zwangere vriendin ook in het gezicht. De gealarmeerde politie heeft de man onder verzet aangehouden en in de woning hebben de agenten en zelf gemaakt steekwapen in beslag genomen. Dat was een stok waaraan met tape een mes was vastgemaakt. In het belang van het onderzoek is de aangehouden man in verzekering gesteld.

TILBURG - Een 18-jarige jongen uit Rekken is gisteravond om kwart over acht aan de Mascagnistraat aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging van zijn 26-jarige zwangere vriendin en haar 15-jarig zusje. In de woning had de Tilburgse jongen ook wat vernielingen aangericht. Verder gooide hij met messen. De agenten hebben het gebruikte mes in beslag genomen. In het belang van het onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld.

Agenten pakken Hagenaar op

TILBURG - Agenten hebben gisteravond om tien voor acht in een winkel aan de Jan Heijnsstraat een 34-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij was door een beveiligingsmedewerker betrapt bij de diefstal van een doosje bier.

Werkplaatsje brandt uit

RIEL - Aan de Vijfhuizenbaan brak gisteravond, even na negen uur, brand uit in een werkplaatsje achter een boerderij. Vermoedelijk is de brand ontstaan door las- en slijp werkzaamheden. Het betrof een uitslaande brand. De Rielse brandweer bluste de zaak

Inbrekers gaan met computers aan de haal

TILBURG - Aan de Watermanstraat werd gisteravond ingebroken in een bedrijf. De inbrekers vernielden om binnen te komen een raam. Zij namen uit het bedrijf vier computers en een scanner mee.

TILBURG - Aan de Zevenheuvelenweg zijn inbrekers vannacht met drie laptops aan de haal gegaan. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een raam.

Agenten pakken Tilburger op

TILBURG - Aan de Smeijersstraat hebben agenten vannacht om vijf voor n, een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden. Rond halfn kregen agenten de melding dat de man aan de Gabardinestraat zijn 21-jarige vriendin had bedreigd. Als de agenten ter plaatse komen blijkt de verdachte al gevlogen te zijn. Bovendien was hij tijdens zijn vlucht tegen een verkeerszuil en een geparkeerde auto aangereden. Na deze aanrijdingen reed hij door. Als de agenten de man aan de Smeijersstraat aanhouden blijkt hij onder invloed van medicijnen en alcohol te zijn. Aan het bureau blies de man 1.30 promille.

Ramkrakers ontkomen aan politie.

OISTERWIJK - Vannacht tussen kwart over twee en halfdrie werd er aan de Dorpsstraat een inbraak gepleegd in een supermarkt. De twee inbrekers die met een gestolen motor waren hebben een ruit van de winkel vernield en zijn met een behoorlijk hoeveelheid sloffen sigaretten aan de haal gegaan. De politie en een medewerker van een beveiliginsgbedrijf hebben nog wel achter de inbrekers aan gezeten maar zijn hen in Vught kwijtgeraakt.

Drugsdealer opgepakt

TILBURG - Nadat de wijkagent een paar meldingen had gekregen over het dealen van drugs hebben agenten vanmorgen iets voor negen uur aan de St. Ceciliastraat een 35-jarige man uit Tilburg aangehouden. In zijn auto vonden zij een elftal wikkels met vermoedelijk herone Die werd uiteraard in beslag genomen.

Al vroeg een glaasje op

DIESSEN - Agenten hebben vanmorgen om halfelf aan de Julianastraat een 53-jarige man uit Middelbeers aangehouden. Bij controle bleek hij met drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Aan het bureau blies de man bijna 0,75 promille. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een geldboete van 300 euro mee naar huis.

Bron: Carel Bouman