PERSBERICHT
05/06/2003

Wat van ver komt is lekker
Koopmans brengt internationaal gebak naar Nederland

Amerikanen weten ook wat lekker is, vooral als het gaat om het combineren van smaken als banaan en chocolade. En de Britten zijn, met hun high-tea, natuurlijk experts als het gaat om gebak. Daarom introduceert Koopmans nu drie typisch Amerikaanse gebakmixen en één Engelse lekkernij in Nederland: Brownies, Muffins, Banana Chocolate Cake en de traditionele Carrot Cake.

Bij feestelijke gebeurtenissen hoort sinds eeuwen gebak. En soms is er ineens een reden om van een gewone dag een feestdag te maken. Onverwachte visite, een goed cijfer voor een repetitie, een doelpunt of gewoon iemand willen verwennen. Dan is het handig om alvast een echte traktatie in de kast te hebben, die niet alleen erg lekker is, maar ook heel verrassend.

Koopmans geeft met de vier nieuwe gebakmixen een internationaal tintje aan een speciaal moment. Nederlanders kijken steeds meer over de grens als het om lekker eten gaat. De welbekende aardappel maakt regelmatig plaats voor meer exotische gerechten en met gebak is het net zo. Buitenlands gebak wint aan populariteit, al blijft onze Hollandse appeltaart op nummer één staan.

Internationale favorieten
Traditionele Engelse Carrot Cake is een heerlijke, kruidige cake met een romige topping. Deze smaakt ook perfect als nagerecht, bijvoorbeeld als onderdeel van een grand dessert. Voor kinderen is er niets leuker dan zelf Muffins maken. Met de Koopmans Muffins gebakmix kunnen ze zich uitleven, omdat ze oneindig kunnen combineren: met rozijntjes, muesli, jam, hagelslag of fruit. De klassieke Amerikaanse Brownies zijn speciaal voor de chocoladeliefhebbers en met stukjes walnoot of pecannoten nog smaakvoller. De orginele Banana Chocolate Cake is als tussendoortje onweerstaanbaar voor kinderen.

De nieuwe internationale gebakmixen van Koopmans zijn snel en eenvoudig klaar te maken. Alle ingrediënten zitten, met de bakvorm(pjes), in één pak. Een klein beetje water, boter of een rijpe banaan toevoegen en binnen een handomdraai staat de traktatie op tafel. Lekkernijen waarvan het succes in het buitenland al jarenlang voortduurt.

Koopmans Internationale Gebakmixen zijn verkrijgbaar in de supermarkt vanaf
week 21. Een pak Brownies Gebakmix, Muffins Gebakmix, Carrot Cake Gebakmix of Banana Chocolate Cake Gebakmix kost e 2,29.


Noot voor de redactie,