PERSBERICHT
05/06/2003

Té Organico nieuwe lijn losse thee van Simon Lévelt

Bewuste theeliefhebbers kunnen hun smaakpapillen verwennen met de nieuwe productlijn die Simon Lévelt toevoegt aan het assortiment. Té Organico is de naam waaronder de theespecialist zes smaken biologische losse thee op de markt brengt. De lijn bestaat uit twee compleet nieuwe smaken 'fun' theeën en vier verbeterde smaken van bestaande zwarte en groene theesoorten. Té Organico komt in een aansprekende verpakking van karton op de markt.

Stukjes van fruit en bloemen bepalen de smaak van de zogenoemde 'fun' theeën. Golden Green is een zacht-bittere, groene bladthee. Daaraan zijn zoete sinaasappelschillen, goudsbloemen en een verfrissend aroma toegevoegd. De Sweet Black is een grove bladthee. Deze kent toevoegingen van rozenbloemblad, korenbloemen, rozenbottels en een natuurlijk bramenaroma dat zorgt voor een frisfruitige en lichtzoete smaak.

De andere vier smaken van Té Organico komen de liefhebber van de theeën van Simon Lévelt niet onbekend voor. Deze zijn nu sterk verbeterd. Darjeeling is een zwarte theesoort met een lichte trek. Deze is geurig en bloemig van karakter en heeft een milde smaak. De citrusachtige smaak is kenmerkend bij de Earl Grey. Deze zwarte bladthee heeft een subtiel bergamot-aroma en geeft de thee een volle ronde smaak. De Finest Black thee kent eveneens een volle ronde smaak. Deze grove bladthee is licht en bloemig van karakter. Finest Green is groene bladthee met een milde, zacht-bittere smaak en een kruidig aroma.

Losse thee of builtjes
Hoewel 95% van de Nederlanders thee zet met een theebuiltje nemen toch steeds meer mensen de tijd voor een lekker kopje thee. Losse thee geeft veel meer smaak af, omdat deze uit hele bladeren bestaat en vaak gevarieerder van samenstelling zijn. Theebuiltjes geven snel kleur en smaak af.

Té Organico wordt verkocht in doosjes van 75 gram. De consumentenadviesprijs is 1,99 euro voor Earl Grey en de Finest Black en 2,50 euro voor de Darjeeling, Finest Green, Golden Green en Sweet Black. Behalve in de Simon Lévelt Koffie & Thee speciaalzaken is de thee verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en in supermarkten. Meer informatie over Simon Lévelt en Thé Organico is te vinden op www.simonlevelt.nl.


Noot voor de redactie,