Ingezonden persbericht

persbericht

transtec neemt Dr. Koch Computertechnik AG over
en verstevigt positie in clustersector

Tuebingen / Nijmegen, 5 juni 2003 -- De Duitse IT-producent transtec AG - met ttec Computers B.V. als Nederlandse dochteronderneming - heeft Dr. Koch Computertechnik AG uit Tübingen (D) overgenomen. Met deze strategische stap verstevigt de organisatie niet alleen haar positie binnen de clustermarkt, maar vergroot tevens haar mogelijkheden op het gebied van supercomputing. transtec is nu verantwoordelijk voor 3 van de 500 grootste clusterinstallaties ter wereld en heeft daarnaast ongeveer 40 clusters door heel Europa geïnstalleerd.

"Het installeren van supercomputing is een belangrijke onderdeel binnen onze organisatie, ook vóór de overname van Dr. Koch Computertechnik AG. Maar de overname heeft ervoor gezorgd dat transtec de belangrijkste leverancier van clusteroplossingen binnen de Europese IT-markt is en daarnaast een goede partner met krachtige oplossingen", stelt Dieter Weisshaar, Chairman Management Board.

transtec heeft zich bij clusteractiviteiten voornamelijk gefocust op Linux-oplossingen die voor iedere klant afzonderlijk op maat werden gemaakt. Bij de Universiteit van Utrecht maken geofysici gebruik van de transtec technologie bij hun onderzoek naar bewegingen van de aardkorst en -mantel. Dankzij de transtec technologie hebben zij niet alleen ten alle tijden toegang tot de enorme hoeveelheden gegevensbestanden, maar kunnen ze eveneens deze bestanden classificeren en verklaringen vinden voor de bewegingen. Er is een zeer krachtig transtec computernetwerk gebouwd om de onderzoekers te ondersteunen bij hun simulaties.

De laatste jaren heeft Dr. Koch Computertechnik AG zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en installeren van clusters (supercomputing). Tot haar klantenkring behoren onder andere de RWTH Aachen Universiteit, de universiteiten van Jena, Potsdam, Basel, Ulm en Aachen en tevens de Max Planck Instituten in Halle en Tübingen (beide in Duitsland).

ttec Computers B.V. heeft onder meer clusteroplossingen geïnstalleerd bij de Katholieke Universiteit Nijmegen (Biochemie), de Universiteit van Antwerpen (Natuurkunde) en de Universiteit van Utrecht.

Over ttec Computers B.V.
ttec Computers B.V. is de Nederlandse dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is sinds 1980 actief op de markt en richt zich op de business-to-business sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in T?bingen, Duitsland, en er zijn vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Zwitserland, Nederland en Oostenrijk. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 230 medewerkers werkzaam en de omzet in 2002 bedroeg circa 116 miljoen Euro.