Politie Zaanstreek-waterland



16:05 04-JUN-03
loc.: WORMERVEER, KROMMENIEERWEG

Rijbewijs kwijt na aanrijding onder invloed

Een 61-jarige vrouw uit Wormerveer reed in haar personenauto achteruit en reed daarbij tegen drie geparkeerde personenauto's die beschadigd raakten. De vrouw bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. In het bureau is van haar een bloedproef afgenomen. Ook haar rijbewijs moest zij inleveren.

16:09 04-JUN-03
loc.: PURMEREND, WESTERWEG

Motorrijder komt om het leven bij ongeval

Een 23-jarige man uit Ilpendam reed op zijn motorfiets, komende uit de richting van Ilpendam, over de Westerweg. Kort voor een bocht haalde hij een bromfiets in, waarvan de bestuurder verklaarde dat hij ca. 100 km/u reed. Door de combinatie bocht/hoge snelheid verloor de motorrijder de controle over zijn voertuig en ging slingeren. Hierna ging hij onderuit en kwam tegen een boom tot stilstand.
Met o.a. zwaar inwendig letsel werd de man onder begeleiding van de politie per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam, waar hij kort na aankomst overleed.

17:38 04-JUN-03
loc.: ZAANDAM, PENNINGWEG

Caravan valt op schuilende man

Een 36-jarige man uit Zaandam liep enkelletsel op, nadat hij onder een caravan terecht was gekomen. De man schuilde naast de caravan tijdens de hevige wind en zware regenval. De caravan waaide om en viel bovenop de man. Gelukkig werd de val enigszins gebroken door de fiets van de man. De man raakte echter bekneld onder de caravan en is door de brandweer bevrijd en vervolgens overgebracht naar het ZMC De Heel.
Een 46-jarige man die in de caravan zat werd door het ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht naar aanleiding van rugklachten.

18:00 04-JUN-03
loc.: GEHELE REGIO
Kort, maar hevig noodweer zorgt voor overlast
Aan het einde van de middag trokken hevige buien over onze regio. Door de gehele regio waaiden bomen om, werden (soms grote) takken afgerukt en ontstond op sommige plaatsen wateroverlast.
Voor zover bekend viel er een gewonde (zie vorig bericht).

18:59 04-JUN-03
loc.: ZAANDAM, STATENHOEK
Diefstal auto
Tussen 04.00 uur en 18.00 uur werd vanaf de parkeerplaats een grijze Volkswagen Golf GT met het kenteken RX-95-ZB weggenomen.

21:58 04-JUN-03
loc.: PURMEREND, STELLINGMOLEN
Man 'flipt' na cocaïnegebruik
Een 32-jarige man uit Edam werd niet goed na het gebruik van cocaïne. Hij kreeg last van achtervolgingswaanzin en klom op het dak van een woning. Daar heeft hij dakpannen losgehaald en naar beneden gegooid. Hij liep over de daken van aangrenzende woningen, waardoor mogelijk meer schade is ontstaan. Hij werd door de politie aangehouden en ingesloten. De man verklaarde dat het cocaïnegebruik de oorzaak was en wil de ontstane schade vergoeden.

09:14 05-JUN-03
loc.: VOLENDAM, JULIANAWEG
Diefstal aanhanger met aggregaat
Tussen 16.00 uur en 07.00 uur werd vanaf een bouwterrein een rode aanhangwagen (tandemasser) weggenomen. Op de aanhangwagen stond een aggregaat (60 KVA). Op de aanhangwagen en het aggregaat stond met grote rode letters BO-Rent.
Men verschafte zich de toegang tot het terrein door het slot van het hek door te knippen.

10:31 05-JUN-03
loc.: WORMERVEER, INDUSTRIEWEG

Bromfietster gewond bij aanrijding

Een 41-jarige bestuurder van een personenauto uit Jisp wilde zijn auto ter hoogte van een bedrijf inparkeren aan de linkerzijde van de weg. Tijdens het inparkeren zag hij een schuin links achter hem rijdende bromfiets over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De bestuurster van de bromfiets, een 17-jarige vrouw uit Wormerveer, werd met heupletsel overgebracht naar het ZMC De Heel in Zaandam.






---- --