Ingezonden persbericht


Kantoor- en WerkplekInrichting (KWI) binnen handbereik

Proven Partners introduceert het KWI-concept als onderdeel van een integrale Kennismanagement(KM) aanpak

Den Haag, 5 juni 2003 Proven Partners

De kantoor- en werkplekinrichting zijn van invloed op de manier waarop mensen met elkaar samenwerken, gemotiveerd zijn en kennis uitwisselen. Toch zijn er veel organisaties waar werkplekken nog steeds verdeeld worden op basis van aantallen en hiërarchie. En dat is vreemd, want de kantoor- en werkplekinrichting zijn mede bepalend voor de kwaliteit en de effectiviteit van het werk. Mede bepalend, omdat kantoor- en werkplekinrichting alleen een positief effect op de kwaliteit en effectiviteit van het werk kan hebben als het goed is afgestemd op het ICT- en HRM-beleid van een organisatie.

Proven Partners is onder andere betrokken bij (her)huisvestingsprojecten van Dexia Bank Nederland, TPG Post en Cendris. Dat heeft geresulteerd in kantoor- en werkplekconcepten, die passen bij de organisatie en waarmee flexibel ingespeeld kan worden op toekomstige ontwikkelingen van de organisaties.

Het boekje is interessant voor mensen die op de één of andere manier betrokken zijn bij nieuwbouw, verbouw en huisvestingsprojecten. In het boekje staat de KWI-aanpak beschreven, die zich richt op kennisintensieve organisaties. Rode draad in het boekje vormt de praktijkcase van Cendris.

Over Cendris:
Cendris is een onderdeel van Koninklijke TPG Post BV. Cendris behaalde in 2002 een omzet van EUR 210 miljoen en heeft 4.000 medewerkers. Het bedrijf biedt een compleet portfolio aan specialistische oplossingen op het gebied van directe communicatie, data en document management in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Centraal-Europa.

De ambitie van Cendris is organisaties te ondersteunen bij het effectief en efficiënt opbouwen van duurzame klantrelaties alsmede bij het optimaliseren van interne data- en document processen. Cendris doet dit door het aanbieden van individueel krachtige specialismen op het gebied van data- en document services, maar ook door het ontwikkelen en implementeren van geïntegreerde oplossingen en concepten.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 150.000 medewerkers in 62 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2002 bedroeg ruim EUR11,7 miljard, een groei van 5% ten opzichte van 2001. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

Over Proven Partners:
Proven Partners is een uniek bureau van adviseurs en managers dat organisaties helpt Kennismanagement in de praktijk te brengen. Proven Partners doet dat vanuit de integrale KM aanpak en heeft daarbij de beschikking over specialistische kennis op het gebied van KM, HRM, ICT, KWI, communicatie, procesanalyse en project- en programmamanagement.

Vragen?

Heeft u vragen over de KWI-aanpak van Proven Partners of wilt u een exemplaar van het boekje ontvangen? Neem dan contact op met Dries Krens of Chris Schuckman: Telefoon: (070) 426 22 49 of e-mail: info@provenpartners.nl.

'Het KWI-concept: Kantoor- en WerkplekInrichting voor kennisintensieve organisaties'

Auteurs: Dries Krens en Koos Passchier

Uitgave: Proven Partners, Den Haag 2003