BEDRIJFSFONDS VOOR DE PERS
http://www.bedrijfsfondspers.nl/persberichten.cfm

Moveyourass.tv ontvangt subsidie van het Bedrijfsfonds

Het Bedrijfsfonds voor de Pers heeft besloten een uitkering van 105.185 euro beschikbaar te stellen aan De Nieuwe Omroep voor de website Moveyourass.tv.

Moveyourass.tv is een gezamenlijk initiatief van De Nieuwe Omroep (DNO) en Move Your World (MYW). DNO is een vereniging met 70.000 leden die nieuws en achtergronden wil brengen met een bepaalde maatschappelijke relevantie die zich niet in kijkcijfers laat uitdrukken. MYW is een projectbureau dat op ideële basis projecten ontwikkelt en realiseert op het gebied van jongeren en internationale samenwerking. Gezamenlijk zijn zij tot de slotsom gekomen dat er behoefte is aan een breed, actueel en niet verzuild internetmedium voor en door jongeren dat aan begrippen als gelijkheid, solidariteit, gerechtigheid en naastenliefde een nieuwe invulling geeft. Dit medium is Moveyourass.tv geworden. Het is een internet-informatieproduct dat het journalistieke gat moet sluiten dat gaapt tussen de wijze waarop jong volwassenen tussen 17 en 26 jaar tegen internationale betrekkingen, mondialisering, ontwikkelingssamenwerking en duurzaam ondernemen aankijken en de manier waarop deze informatie in de traditionele media wordt aangeboden. Moveyourass wordt gepubliceerd via internet en e-mail nieuwsbrieven. Op de site houden de redactie, twee reizigers en bezoekers van de website contact met elkaar via dagboeken, video- en audioverslagen, fora en chatsessies. De website functioneert dus niet alleen als informatiemedium, maar ook als communicatiemedium

Het besluit de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op de overweging dat Moveyourass.tv door het benutten van de multimediale mogelijkheden die het internet biedt om jongeren in onderwerpen als internationale betrekkingen, mondialisering, ontwikkelingssamenwerking en duurzaam ondernemen te interesseren naar inhoud en strekking zodanig afwijkt van andere journalistieke informatieproducten, dat de verscheidenheid van informatie en opinievorming wordt vergroot en daarmee een vernieuwende bijdrage wordt geleverd aan de journalistieke informatievoorziening via het internet. Dit is een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage van ten hoogste 40% voor een project in het kader van de tijdelijke subsidieregeling voor internetinformatieprodcuten. Andere voorwaarden zijn dat het informatieproduct wordt uitgegeven in Nederland en dat het bestemd is voor het publiek in Nederland. Daarnaast dient het product ten minste maandelijks vernieuwd te worden, dient de gegeven informatie overwegend uit tekst te bestaan en dient er een zelfstandige redactie te zijn. Ook hieraan voldoet Moveyourass.tv.


05 jun 03 16:48