Politie Rotterdam-Rijnmond

Persberichten donderdagmiddag 5 juni 2003

* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie hield donderdagmorgen op de Westzeedijk, 's-Gravendijkwal, Statenweg, Maasboulevard en Laan van Zuid radarsnelheidscontroles. Tussen kwart voor zeven en negen uur gingen op de Westzeedijk 30 van de in totaal 1290 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/uur in plaats van '50'. Op de 's-Gravendijkwal lapten tussen zeven en negen uur 28 van de in totaal 1430 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur. Op de Statenweg hielden tussen tien en twaalf uur 71 van de 1147 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur in plaats van '50'. Tussen zeven en negen uur reden op de Maasboulevard 161 van de in totaal 1510 passerende automobilisten harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur. Op de Laan van Zuid gingen tussen tien uur en half twaalf 22 van de in totaal 720 passerende autobestuurders op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur in plaats van '50'.


* ARBEIDSONGEVAL
Donderdagmorgen omstreeks half negen raakte op een schip bij een werf aan de Ophemertstraat een 42-jarige man uit Poortugaal gewond. Het slachtoffer kreeg tijdens hijswerkzaamheden een zeven ton zware cilinder, die los was geschoten, op zijn onderarm. De man, die een verbrijzelde arm opliep, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Persberichten donderdagochtend 5 juni 2003

* NA AANRIJDING OVERLEDEN
MAASSLUIS - Woensdagavond overleed in het Holyziekenhuis in Vlaardingen een 58-jarige man uit Maassluis, die daar was opgenomen nadat hij rond zes uur met zijn bromscooter tegen een boom op de Dr. Albert Schweitzerdreef was gereden. Het slachtoffer had, vermoedelijk door de hevige regenval en hartproblemen, de macht over het stuur van zijn bromscooter verloren. Hij werd door GGD-personeel vervoerd naar het ziekenhuis, waar de man even later overleed aan een hartinfarct.


* MOTORRIJDER ERNSTIG GEWOND
Woensdagmiddag rond twee uur liep een 58-jarige Rotterdammer ernstig hoofd- en nekletsel en een gebroken schouder op, nadat hij op de Van der Duyn van Maasdamweg op zijn motor onderuitging, toen een auto, bestuurd door een 48-jarige Rotterdammer hem geen voorrang gaf. Het slachtoffer remde en gleed over de rijbaan tegen de betrokken auto aan. Met een spoedtransport werd de motorrijder naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd.
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde woensdagmiddag rond kwart over één, na een melding over wateroverlast, een onderzoek op de zolderetage van een woning in de Watergeusstraat in. Op de zolder werden een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Daarbij werden zo'n 400 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen en later vernietigd. Tijdens de ontmanteling kwam de eigenaar van de hennepkwekerij, een 26-jarige Rotterdammer, zijn woning binnen. Hij werd op grond van de Opiumwet aangehouden en kreeg een proces-verbaal.
Ook in de Van Citterstraat werd woensdagmiddag rond vijf uur een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning trof politiepersoneel van het district Rotterdam-West rond zeshonderd planten aan. De hennepplanten en de 'groei-apparatuur' werden in beslag genomen. Omdat de stroomvoorziening illegaal werd afgetapt, sloot personeel van Eneco deze af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* BEWONERS OVERVALLEN
In de nacht van woensdag op donderdag even na middernacht hebben drie mannen met bivakmutsen op een woning aan de Istanboeldreef overvallen. Nadat er was aangebeld en de 45-jarige bewoonster opendeed, drongen de mannen de woning binnen. De vrouw werd met een mes bedreigd en bij de keel gegrepen. Bij het afweren van het mes, raakte zij gewond aan haar hand. Een 36-jarige bewoner kreeg klappen. Nadat de mannen de woning hadden doorzocht, verdwenen zij. Vermoedelijk maakten zij niets buit. Beide bewoners moesten naar de huisartsenpost van het IJssellandziekenhuis, waar zij aan hun verwondingen werden behandeld. De politie van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
De politie van het district Zuid heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij in een woning aan de Zuidhoek ontmanteld. In een kamer was een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 136 hennepplanten. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.