Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Persberichten van 5 juni 2003

Winterswijk - Brand

Een 26-jarige man uit Winterswijk is op 5 juni rond 2.30 uur gewond geraakt bij een brand in zijn appartement aan de Vredenseweg in Winterswijk. Het ging om een uitslaande brand, die ontstond in het appartement van de man en zich vervolgens uitbreidde over vier andere appartementen. De appartementen bevonden zich boven een winkel. De appartementen brandden geheel uit, de winkel liep zware rook- en waterschade op. Ook twee aangrenzende panden raakten beschadigd. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een sigarettepeuk. Het slachtoffer is met ademhalingsmoeilijkheden opgenomen in het ziekenhuis.

Voorst Brand

Op 4 juni ontstond rond 20.00 uur brand in een woning aan de Sniederweg in Voorst na een bliksmeinslag. De bovenverdieping van de woning liep grote schade op. Een 21-jarige bewoonster bevond zich op de bovenverdieping toen de brand uitbrak. Zij wist zich door een raam in veiligheid te stellen, maar verbrandde daarbij haar handen. Ook had zij rook ingeademd. Zij werd per ambulance naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem overgebracht.

Doetinchem Jongen vermist

De 13-jarige Vado Manuel Joao wordt sinds 28 mei vermist. Vado is een AMA uit Angola en woont in het AZC in Doetinchem. Op 28 mei vertrok hij rond 8.00 uur vanuit het AZC aan de Christoffelstraat te voet naar school. Daar is hij niet aangekomen en sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

De politie is op zoek naar Vado en wil graag in contact komen met mensen die hem sinds 28 mei nog hebben gezien, of die weten waar hij nu is.

Vado heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 1.60 meter lang, normaal postuur, rond gezicht, korte zwarte dreadlocks. Hij droeg op de dag van verdwijning een spijkerbroek, witte schoenen met zwarte strepen van het merk Adidas en een rood t-shirt met het getal 53 erop. Hij had een schooltas met boeken bij zich. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.



Winterswijk Dumping bielzen

In het Huininkmaatbos in Winterswijk zijn onlangs 28 bielzen gedumpt vlakbij het clubgebouw van de padvinderij. De politie wil graag weten wie de bielzen daar heeft gedumpt, omdat hiermee de milieuwet overtreden wordt. Getuigen kunnen contact opnemen met wijkagent Henk Kleijn Winkel op telefoonnummer 0900-8844. Informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.

Winterswijk Schade aan auto

Op 2 juni rond 17.20 uur raakte een auto zwaar beschadigd op de Misterweg in Winterswijk. Een witte bestelauto met aanhangwagen reed de auto tegemoet en van de aanhanger waaiden een aantal platen, die de andere auto raakten. De schade bedraagt 1500 euro. De bestelauto reed door. De politie zoekt getuigen.



Snelheidscontrole 4 juni

Zelhem:
* Ruurloseweg, max. 50 km/uur, van 14.30 uur tot 15.00 uur, 15 passerende voertuigen, 9 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 72 km/uur. Gezien het hoge percentage overtredingen zal hier vaker worden gecontroleerd.




Einde berichten





Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50