Gemeente Alphen aan den Rijn


Jaarrekening 2002 toont positief resulaat

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft het jaar 2002 financieel afgesloten met een batig resultaat van 9.323.239. Hiervan heeft circa 9 miljoen betrekking op een eenmalige winstneming op de grondexploitaties van Kerk en Zanen en Molenwetering. Het ontwikkelen van woningbouw- en bedrijvenlocaties is een bedrijfsmatige taak die door de gemeente wordt uitgevoerd. De voordelen die hiermee behaald zijn, worden deels gebruikt voor herstraat- en ophogingswerkzaamheden nadat de wijken een aantal jaren bewoond zijn en deels voor de ontwikkeling van nieuwe locaties.

Het batige resultaat uit bedrijfsvoering bedraagt 317.000. Dit is 0,25% van de totale omzet van de gemeente ( 136,7 miljoen). Gedurende 2002 heeft zich ten opzchte van de begroting een aantal voordelige ontwikkelingen voorgedaan, in totaal tot een bedrag van ca 4,8 miljoen. Voor dit bedrag zijn in de integrale financiele positie voorstellen gedaan om dit bedrag te besteden en in oktober zijn deze door de raad geaccordeerd. Mede hierdoor is het resultaat uit bedrijfsvoering over 2002 relatief klein.

Het resultaat is een voortvloeisel van een groot aantal mee- en tegenvallers, die over het algemeen incidenteel van aard waren. De structurele componenten zijn meegenomen in de kadernota 2004

Persbericht 28, 3 juni 2003

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 03 juni 2003 laatste wijziging