STAATSBOSBEHEER
http://www.staatsbosbeheer.nl/actueel

Eric Wanders adjunct-directeur Staatsbosbeheer

Ir. C.J. (Kees) Vriesman, directeur Staatsbosbeheer heeft vandaag bekendgemaakt dat hij Drs. E.A.J. (Eric) Wanders benoemd heeft tot adjunct-directeur. Wanders wordt per 1 september de opvolger van Drs. N. van Heijst die is benoemd tot algemeen directeur van het Wereld Natuur Fonds.

Eric Wanders heeft biologie gestudeerd in Leiden, is 54 jaar en op dit moment directeur van Vogelbescherming Nederland. In zijn nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke aspecten van het beheer van de 240.000 hectare natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Met name op het terrein van natuur en landschap, cultuurhistorie en recreatie. Staatsbosbeheer krijgt hiermee weer een direct inhoudelijk, betrokken en deskundig natuur- en landschapsbeheerder in de directie.

Wanders is goed ingevoerd in de (inter)nationale natuurbeschermingswereld en in de wereld van de natuurvrijwilligers. Eric Wanders wordt geroemd om zijn bedrevenheid in het schakelen tussen veldwerk, de vrijwilligers, maatschappelijke opvattingen en het politiek bestuurlijke circuit. Zoals Wanders het ooit zelf uitdrukte groeide hij op in de wereld van natuurwerkgroepen en vrijwilligers, een wereld waar Staatsbosbeheer nadrukkelijk samenwerking mee zoekt.

Voor hij directeur van Vogelbescherming werd, was Eric Wanders hoofd Bescherming bij deze organisatie en daarvoor hoofd Terreinbeheer bij de Haagse Duinwaterleidingmaatschappij.

Eric Wanders is een bekend fotograaf, die al sinds zijn studiejaren actief is op dit gebied. Zijn archief telt honderden natuur- en reisfoto's en hij heeft aan vele boeken op het gebied van natuur- en landschap een bijdrage geleverd. Het fotograferen van kleine insecten is zijn speciale liefhebberij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jan Kuiper 06-53 358 259
Angelique van Helvoort 06-51 787 602


05 jun 03 16:56