TomTom betreedt Amerikaanse markt met de lancering van het persoonlijk navigatiesysteem

Amsterdam, 5 juni 2003 - TomTom, leverancier van autonavigatiesystemen gebaseerd op Microsoft Windows Powered Pocket PC's, betreedt vandaag de Amerikaanse markt met de lancering van TomTom Navigator, het meest uitgebreide persoonlijke navigatiesysteem. TomTom realiseert zich de groeiende marktkansen voor persoonlijke autonavigatiesystemen in de Verenigde Staten en heeft daarom een nieuwe vestiging in de Verenigde Staten geopend (Concord, Massachusetts). Voormalig Psion Teklogix-manager Jocelyn Vigreux is benoemd tot directeur van TomTom USA. "Met TomTom Navigator bieden we ook in de Verenigde Staten een betaalbare en flexibele oplossing voor een universeel probleem: hoe van A naar B te gaan," zegt Jocelyn Vigreux, directeur van TomTom. "In Europa is TomTom Navigator reeds een bewezen succes. Tienduizenden Europeanen vertrouwen reeds op de geavanceerde navigatiemogelijkheden van TomTom Navigator om de weg te vinden. Met de lancering van TomTom Navigator in de Verenigde Staten richten wij ons op diegenen die voor zaken of voor hun plezier, gepland of onverwacht op reis gaan en daarbij behoefte hebben aan een zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk navigatiesysteem." Ook de Amerikaanse versie van TomTom Navigator maakt gebruik van de zeer nauwkeurige kaartdata van Tele Atlas. In combinatie met de zeer intuïtieve gebruikersinterface biedt TomTom Navigator USA dezelfde features en functionaliteit als de Europese versie. "Tele Atlas heeft in de loop der jaren aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van digitale kwaliteitskaarten voor navigatiesystemen," zegt George Fink, president van Tele Atlas North America en statutair directeur van Tele Atlas N.V in de functie van chief operating officer wereldwijd. "TomTom Navigator heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het persoonlijke navigatiesegment dat nu een van onze snelst groeiende productgroepen vormt." Prijzen en beschikbaarheid in de Verenigde Staten
Vanaf juni 2003 zal TomTom Navigator bij grote winkels verkrijgbaar zijn voor prijzen vanaf $319. Dit is inclusief de TomTom Navigator software, kabels, GPS-ontvanger en bevestigingsmateriaal. Tot de eerste winkels die TomTom Navigator verkopen behoren J&R Music and ComputerWorld en MobilePlanet. Meer informatie over TomTom Navigator is te vinden op www.tomtom.com.

Over TomTom
TomTom is wereldwijd leverancier van producten voor handheld computers. TomTom biedt mobiele gebruikers een brede reeks aan reizen gerelateerde software uit, waaronder persoonlijke navigatiesystemen, reisgidsen en woordenboeken. TomTom BV (voorheen) Palmtop Software is in 1991 opgericht in Nederland en heeft vestigingen in Amsterdam, Londen en Concord. De producten van het bedrijf worden verkocht via een distributienet van detailhandelaren in meer dan 15 landen. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.com.