BVE RAAD

CAO-akkoord voor medewerkers mbo en volwasseneneducatie

Na een lange periode van onderhandelingen zijn de Bve Raad, de brancheorganisatie voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie en de onderwijsbonden tot een onderhandelingsakkoord gekomen over een nieuwe CAO. Deze CAO loopt tot
1 februari 2004 en geldt voor de 46.000 werknemers in het mbo en volwasseneneducatie; een onderwijssector die ruim 650.000 deelnemers telt.
De Bve Raad, die namens de scholen de onderhandelingen voert, constateert met tevredenheid dat de nieuwe CAO een eenduidige vakantieregeling voor docenten garandeert en 2,3% loonsverhoging voor al het personeel.

In de nieuwe CAO wordt een principieel onderscheid gemaakt tussen verlofdagen en vakantiedagen. Docenten hebben volgens de nieuwe regeling recht op 30 vakantiedagen, die in de CAO zijn vastgelegd. Afspraken over het aantal verlofdagen worden door de bve-instellingen zelf gemaakt omdat het de interne bedrijfsvoering betreft. Dit biedt de bve-instellingen de mogelijkheid om in te spelen op veranderingen in hun omgeving.

De lonen gaan met 2,3% omhoog vanaf 1 april 2003. Ook ontvangen alle medewerkers een eenmalige uitkering van 200 euro en een eindejaarsuitkering van 4,2%. Bovendien wordt de reiskostenregeling gemoderniseerd.

Zowel de Bve Raad als de onderwijsbonden zullen dit onderhandelingsakkoord met een positief advies voorleggen aan hun leden.

Noot redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Visée, hoofd Communicatie en Public Affairs, telefoon (030)-22 19 810 of 06-502 72 669; e-mail: f.visee@bveraad.nl.

Als landelijke branche- en werkgeversorganisatie van alle onderwijsinstellingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie (bve), behartigt de Bve Raad de belangen van de aangesloten onderwijsinstellingen. De bve-sector telt 650.000 deelnemers en 46.000 werknemers. Ongeveer veertig procent van de Nederlandse beroepsbevolking is opgeleid in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarmee is het middelbaar beroepsonderwijs het meest voorkomende opleidingsniveau op de arbeidsmarkt. PB 0506-9


05 jun 03 17:34