Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(5/6)

Breda, maandag 5 juni 2003

Politie houdt 9 verdachten aan
Grootschalige hennepverwerking in woning

BREDA: De politie van het team Tuinzigtlaan, heeft vanmiddag in een woning in de wijk Haagpoort omstreeks 12.00 uur een grote hoeveelheid henneptoppen en een droogmakerij aangetroffen. In het pand werden op grootschalige wijze henneptoppen geknipt en gedroogd. Er zijn 9 personen aangehouden. Onder een afdak behorende bij deze woning vond de politie diverse materialen bestemd voor de fabricage van XTC. Deze goederen zijn in beslag genomen.

De agenten traden vanmiddag de woning binnen vanwege het vermoeden dat zich in het pand een wietkwekerij bevond, dit vanwege de wietlucht die hier vandaan kwam. In de bijkeuken stonden bij een tafel met stoelen diverse vuilniszakken met henneptoppen. De exacte hoeveelheid is nog niet bekend. Tevens lagen er materialen waarmee geknipt kon worden en een bak met reeds geknipte henneptoppen. Te zien was dat kort daarvoor mensen daar bezig waren geweest. Twee personen die zich in de woning bevonden werden direct aangehouden. Bij een verder onderzoek vonden de agenten drie vrouwen die zich in het toilet verstopt hadden. In de kelder hadden zich nog twee vrouwen en een man verstopt. Zij werden allen aangehouden. Ook een man die een half uur later aan de woning kwam, werd aangehouden.

Alle verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Het gaat om 3 mannen van respectievelijk 42 jaar, 73 jaar en 29 jaar. De laatstgenoemde verdachte staat ingeschreven op het adres en 6 vrouwen van respectievelijk 20,27, 40,39,46 en 48 jaar.

De politie is inmiddels samen met een gespecialiseerd bedrijf begonnen met het ruimen.

Overval cafetaria

BREDA: Gisteravond heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op een cafetaria aan de Korte Boschstraat. De buit bedraagt enkele tientallen euros. De politie is nog op zoek naar de dader.

Het incident gebeurde op het moment dat een medewerker bezig was met het opmaken van de kas. De overvaller sloeg met gebalde vuist tegen het hoofd van de medewerker, waarop deze de bankbiljetten die hij in zijn handen hield losliet. Hierna ging de overvaller er vandoor. De eigenaar van de cafetaria rende samen met een getuige achter de overvaller aan. Ze pakten hem vast, maar de overvaller wist zich los te rukken. Daarbij riep hij dat hij zou gaan schieten, waarna de achtervolging gestaakt werd. De dader zou een man met een Antilliaans of Surinaams uiterlijk zijn. In het stadspark Valkenberg hebben agenten een man staande gehouden. Deze man bleek echter niets met de zaak te maken te hebben. (De lezing over deze zaak zoals BN de Stem die geeft is daarom niet juist).

Man opgepakt met twee keukenmessen

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.00 uur, op de Oosterhoutseweg een 42-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij twee keukenmessen bij zich had. De man had kort daarvoor ruzie in een snackbar gekregen over de muziek die daar gedraaid werd. Hij werd daarop door de eigenaar uit de zaak gezet. De verdachte haalde thuis twee messen en liep daarop terug naar de horecazaak, inmiddels was de politie gebeld vanwege de vrees voor escalatie. Agenten zagen de messen uit de broeksband steken en hebben de man aangehouden in gevolge het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte werd ingesloten

Vernielingen bij school

BREDA: Bij een basisschool aan de Cornelis Florisstraat hebben vandalen een speeltoestel in brand gestoken. Tevens werden twee regenpijpen vernield.

Winkeldiefstal

BREDA: Bij een supermarkt op Moerwijk is gisteren een 16-jarige jongen uit Breda betrapt op het stelen van een potje gel ter waarde van 5 euro. Hij is verwezen naar bureau HALT.

Inbraak kantoor

BREDA: Bij een kantoor de Vaartbossen is ingebroken. Men heeft aan de achterzijde van het gebouw een ruit vernield. Er worden vier computers vermist.

Inbraak woning

PRINSENBEEK In een woning aan de Schutsestraat is vannacht ingebroken. Men heeft een klepraampje geforceerd. Uit de woning zijn bankpassen en geld gestolen.

Snelheidscontrole in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Tussen 10.30 en 16.15 uur hebben de wijkagenten in Etten-Leur Noord samen met de collega`s snelheidscontroles op de Haansberg en de Concordialaan gehouden met de laser patrol. 37 automobilisten kregen een bekeuring ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. Een bestuurder kreeg een prent omdat hij niet handsfree belde. Ook gingen twee mensen op de bon die geen autogordels droegen.

Resultaten:
Haansberg, max snelheid 50 km/u, 15x pv snelheid (hoogste snelheid 91 km/u), 1x handsfree bellen en 2x bestuurder geen gordel.

Concordialaan, max snelheid 30 km/u, 20x pv snelheid (hoogste snelheid 57 km/u).

Concordialaan, max snelheid 50 km/u, 2x pv (hoogste snelheid 60 km/u).

Twee minderjarigen aangehouden voor poging inbraak

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie van Moerdijk heeft gisteravond omstreeks 21.15 uur twee jongens aangehouden voor een poging tot inbraak in een woning aan de Achterdijk. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag de twee verdachten over de poort bij deze woning klimmen. De twee inbrekers, die vluchtten op een bromfiets konden op aanwijzing van getuigen na een korte achtervolging worden aangehouden. Het gaat om 2 jongens van 17 uit Breda. Ze zijn in verzekering gesteld. Aan de achterzijde van de woning troffen de agenten een ingeslagen ruit aan. Het is bij een poging gebleven.

Bron: Willem van Hooijdonk