Gemeente Gouda



03.062 inspecteur politie opent verkeersexamen 2003

datum: 2 juni 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182-588497

inspecteur politie opent verkeersexamen 2003

Op 5 en 6 juni 2003 organiseren studenten van Pabo De Driestar in samenwerking met de politie en gemeente Gouda weer het praktisch verkeersexamen voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Goudse basisscholen. 625 leerlingen zullen de verkeersproef gaan afnemen in de hoop het verkeersdiploma te behalen.
Inspecteur André Honkoop, Politie Hollands Midden, opent op donderdag
5 juni om 8.45 uur het Praktisch Verkeersexamen Gouda 2003. Hij test zijn eigen praktische vaardigheden door zelf per fiets de route af te leggen. Hierna gaat de eerste groep examenkandidaten vanaf het parkeerterrein van Sporthal de Zebra aan de Goverwellesingel van start. Op vrijdag 6 juni zal de tweede groep examenkandidaten om 8.50 uur vanaf het parkeerterrein van het Driestarcollege aan de Burgemeester Jamessingel starten.

Het praktisch verkeersexamen is het tweede deel van het totale verkeersexamen, dat doorgaans in groep 7 of 8 van de basisschool wordt afgenomen. Door het opheffen van de lokale afdeling van 3VO en het ontbreken van voldoende vrijwilligers leek het examen in 2003 niet door te kunnen gaan. Een aantal PABO-studenten van het Driestarcollege heeft echter als onderdeel van de studie een deel van de organisatie voor haar rekening genomen. Met als resultaat opnieuw een gezamenlijke actie van Driestarcollege, politie en gemeente voor het examen van
2003.


Nieuw dit jaar is het examen op twee verschillende locaties. Op donderdag rijden de kinderen een route door Goverwelle en vrijdag is er een route uitgestippeld door Bloemendaal/Plaswijck/Noord. Hiermee wordt de reis vanaf de school naar het startpunt van het examen zo kort mogelijk gehouden.