Gemeente Goes

Persbericht

Vrijwilligerslegpenning voor de heer P. Fraanje

Donderdag 5 juni 2003 om 14.00 uur reikt loco-burgemeester C.R.M.M. Linssen de vrijwilligerslegpenning van de gemeente Goes uit aan de heer P.Fraanje. De uitreiking vindt plaats in de bestuurskamer in het stadskantoor, Oostsingel 2.
De heer Pieter Fraanje ontvangt de legpenning vanwege zijn inzet voor de verzorging van de tentoonstellingen van de Bevelandse streekdrachten in het museum.

Vanaf begin jaren 70 is de heer Fraanje als vrijwilliger bij het museum gekomen. Vanuit zijn belangstelling voor het cultureel erfgoed heeft hij zich voor de textielcollectie van het museum ingezet. Zijn werkzaamheden in het museum waren vooral het verzorgen van de tentoonstellingen van de Bevelandse streekdrachten. Daarbij heeft hij veel werk gehad aan restauratie van textiel, het reinigen hiervan, het plooien en opmaken van onder andere mutsen. Daarnaast inventariseerde hij de grote collectie streekdrachten van het museum. Dankzij hem kon het museum belangrijke aanwinsten verkrijgen.

Zijn kennis heeft hij zich eigen gemaakt door van kinds af aan met textiel en streekdrachten bezig te zijn. Met cursussen heeft hij zijn kennis vergroot. De 'verhalende' manier waarop hij de streekdrachten exposeerde in het museum zorgde dat het museum veel bekendheid kreeg bij de liefhebbers van klederdrachten in het hele land. De heer Fraanje is geboren op 28 mei 1934 in 's Heer Arendskerke. Hij woont De Zouterij 10 in Goes.