Gemeente Voorschoten

Persberichten - Tentoonstelling kunstprojecten basisscholen in gemeentehuis
Uitgebracht op: woensdag 28 mei 2003

Wethouder Carabain van Cultuur opent op 5 juni 2003 om 16.00 uur een tentoonstelling met kunstwerken van kinderen van diverse basisscholen in Voorschoten. De tentoonstelling is de komende twee weken te bekijken in de hal van het gemeentehuis, Leidseweg 25.

De gemeente Voorschoten heeft in samenwerking met Streekmuziekschool Leiden, de Stichting Vluchtelingenwerk Voorschoten en K & O Leiden het afgelopen jaar kunstprojecten georganiseerd voor de basisscholen in Voorschoten.

Sinds 1994 worden aan de basisscholen in Voorschoten kunstprojecten aangeboden. In overleg met de vertegenwoordigers van de diverse instellingen wordt per seizoen een programma samengesteld voor alle groepen van de basisschool. De scholen kunnen gratis aan deze kunstprojecten deelnemen doordat de gemeente Voorschoten de projecten subsidieert.

Dieren drukken
Dit seizoen zijn projecten op het gebied van beeldende kunst, muziek, literatuur en dans aangeboden. Op de tentoonstelling in het gemeentehuis van Voorschoten ziet u het resultaat van de projecten "Dieren Drukken" en "Maak een foto van jezelf".

Per klas is één kunstwerk van een kind te bekijken, dat door de leerlingen van die klas is uitgekozen. De kinderen en hun ouders zijn uitgenodigd voor de opening. De kinderen krijgen tijdens de opening een verrassing aangeboden namens de gemeente.


- einde bericht -