Algemene Rekenkamer


Het Communicatienetwerk C2000 en het Geïntegreerd Meldkamersysteem

In december 2002 heeft de Tweede Kamer de Algemene Rekenkamer verzocht een onderzoek in te stellen naar het C2000-project en de invoering van het project Geïntegreerd Meldkamersysteem (GMS).

De Algemene Rekenkamer heeft dit verzoekonderzoek gehonereerd en publiceert het onderzoek op 5 juni 2003. Met de projecten C2000 en GMS moet de communicatie tussen brandweer, ambulancediensten en politie worden versterkt, zodat de hulpdiensten elkaar bij rampen beter kunnen bereiken en de hulp-verlening aan burgers sneller en effectiever kunnen uitvoeren. Het C2000-systeem bestaat uit een landelijk dekkend radionetwerk, netwerkdiensten, radiobediensystemen en randapparatuur. GMS is een softwarepakket voor meldkamers.

De Tweede Kamer verzocht de Algemene Rekenkamer op vijf vragen antwoord te geven. Het integrale verzoek van de Tweede Kamer vindt u op www.rekenkamer.nl In het rapport geeft de Algemene Rekenkamer antwoord op de vijf vragen en gaat in op: · het tempo en de kwaliteit van de gerealiseerde C2000 producten; · de financiën van het C2000-project en het GMS-project; · de informatievoorziening aan de Tweede Kamer. Exemplaren van het rapport en het bijbehorende persbericht zijn op donderdag 5 juni 2003 door leden van de pers vanaf 12.00 uur onder embargo af te halen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag. Zoals gebruikelijk kan hier niet over gepubliceerd worden totdat de Algemene Rekenkamer het rapport aan de Tweede Kamer heeft gepresenteerd. Het embargo geldt daarom tot donderdag 5 juni 2003 17.00 uur.