Morgen actie bij Nepalees Consulaat


Nepal lijkt steeds meer te zwichten voor de politieke druk van China om Tibetaanse vluchtelingen terug te sturen naar Tibet. Tot voor kort waren Tibetanen die de lange en gevaarlijke tocht door de Himalaya hadden gemaakt en de Nepalese grens hadden bereikt relatief veilig, maar Nepal wordt repressiever - uit angst om economisch verlies...

KOM IN ACTIE

Donderdagmiddag om 12.30 uur organiseert de Tibet Support Groep in samenwerking met International Campaign for Tibet Europe een protestactie bij het Nepalese Consulaat op Keizersgracht 463 in Amsterdam. Aanleiding is de deportatie van achttien Tibetaanse vluchtelingen naar China door Nepalese autoriteiten.

Achttien Tibetaanse asielzoekers in Kathmandu zijn afgelopen zaterdag door Nepalese autoriteiten onder dwang gedeporteerd naar China in een voertuig van de Chinese ambassade. De deportaties werden uitgevoerd ondanks internationale bezorgdheid over de Tibetanen die, tezamen met drie minderjarigen, te voet waren gevlucht voor de Chinese repressie. Het is zeer waarschijnlijk dat deze jonge Tibetanen, tussen de veertien en dertig jaar oud, bij terugkeer gemarteld worden door Chinese autoriteiten.

Het ernstige voorval toont de toenemende invloed die China heeft in Nepal en gevreesd wordt dat duizenden andere Tibetanen die jaarlijks noodgedwongen Tibet ontvluchten niet langer via Nepal naar India kunnen reizen.

KOM ALLEN OM 12:30 NAAR HET NEPALESE CONSULAAT EN NEEM ZOVEEL MOGELIJK MENSEN MEE !

Meer informatie hierover is te vinden op onze website: www.tibet.nu onder persberichten.

DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.