Ingezonden persbericht

Keurmerken agrosector in kaart gebracht

Internetdossier bundelt keurmerken in de voedingsketen

WAGENINGEN, 20030604 -- Keurmerken zijn niet meer weg te denken uit de land- en tuinbouw. Ze vormen een krachtig middel om producten te onderscheiden bij de consument. In 2002 is het aantal keurmerken zelfs opnieuw toegenomen, en zijn er vooral veel branche-specifieke regelingen bij gekomen.

Het lijkt erop dat de sectorgebonden keurmerken de algemene keurmerken in het defensief dringen, constateert het Keurmerkinstituut in haar jaarverslag 2002. Dit maakt het voor de consument en ook voor het bedrijfsleven dat met deze keurmerken in aanraking komt niet altijd overzichtelijker. Welke keurmerken zijn er op het moment, wat geven zij voor garanties en aan welke eisen moeten ondernemers voldoen om een keurmerk te krijgen? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in het vernieuwde Dossier Keurmerken dat vandaag op de internetsite AgriHolland is gepubliceerd.

In dit dossier worden de belangrijkste Nederlandse keurmerken per sector in de landbouw, tuinbouw en voedingsindustrie op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Ook de meest voorkomende internationale keurmerken ontbreken niet. Hiernaast worden de belangrijkste kwaliteitssystemen in Nederland vermeld, met links naar gedetailleerde informatie. In een apart overzicht staan de logo's van de keurmerken zodat consumenten snel het beeldmerk op een product kunnen nazoeken.

Het Dossier Keurmerken kunt u vinden op www.agriholland.nl/dossiers/keurmerken/



Ingezonden persbericht