Ingezonden persbericht

Houten/Amsterdam
voor plaatsing op 6 juni 2003

ABN Amro Capital investeert in informatiebeveiligers Control Break Europe

Vandaag maakt security sofware-ontwikkelaar Control Break Europe (CBE) bekend dat ABN Amro Capital recentelijk geïnvesteerd heeft in het bedrijf.

CBE ontwikkelt en verkoopt via haar dochteronderneming Control Break International (CBI) beveiligingssoftware onder de naam 'SafeBoot'. De software maakt het mogelijk om vertrouwelijke digitale informatie, opgeslagen op PC's, laptops en PDA's, te beschermen tegen ongeautoriseerd gebruik door derden. CBI levert deze software aan grote en middelgrote bedrijven en overheden over de gehele wereld.

Paul Grootaers, algemeen directeur van CBE zegt over de investering van ABN Amro Capital: "Wij zijn erg blij met ABN Amro Capital als nieuwe aandeelhouder. Met de kapitaalsinjectie kan de onderneming haar groeiplannen concreter in gaan vullen en wordt de slagkracht aanzienlijk vergroot. De groeiplannen betreffen zowel verdieping en verbreding van onze productportfolio als uitbreiding van onze verkoopkanalen".

"SafeBoot is een product met een internationale reputatie en heeft een grote 'installed base' bij internationale klanten. ", aldus Brent Wissink, ABN Amro Capital. "Belangrijke redenen om in deze technologie te investeren is dat juist producten als SafeBoot 'need-to-have' producten zijn met een beperkte cost-of-ownership voor klanten."

In dat kader maakte de onderneming tevens vandaag bekend dat het deze week een zeer aanzienlijke order ontving van een van Engeland's grootste financiële instellingen, welke SafeBoot gaat gebruiken om de gevoelige informatie opgeslagen op duizenden laptops van haar medewerkers te beveiligen.

"In veel landen komt steeds strengere regelgeving op het gebied van beveiliging van gegevens van klanten, patiënten, etc, zo ook in de Verenigde Staten van Amerika, een enorme afzetmarkt. Ik ben blij te kunnen aankondigen dat we onze aanwezigheid daar verder gaan versterken met de komst van Don Innis als President van onze US operations per 9 juni", zegt Paul Grootaers. Don Innis komt van Allen Systems waar hij Vice President Sales was.

ABN AMRO Capital
ABN AMRO is een toonaangevende bank met meer dan 110,000 medewerkers en vestigingen in meer dan 60 landen. ABN AMRO Capital is een volledige dochtermaatschappij van ABN AMRO Bank en is een belangrijk en internationaal private equity bedrijf. De strategie van ABN AMRO Capital is gebaseerd op een internationale aanpak, met meer dan 120 investment managers in gespecialiseerde teams in 12 landen. De portefeuille van ABN AMRO Capital bestaat uit ruim dan 350 ondernemingen, terwijl het totaal geïnvesteerde bedrag meer dan 2 miljard euro is.

Control Break Europe
Control Break Europe heeft met haar 100% dochter Control Break International eigen verkoop- en supportvestigingen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Amerika, en een ontwikkelingsvestiging in Engeland. Daarnaast heeft CBI wereldwijd distributeurs in meer dan 40 landen, waaronder Japan. Euronews besteedde op 27 en 28 mei j.l. in een zogenaamd "Business Profile" aandacht aan het snel groeiende Control Break International. Zie ook: www.controlbreak.com en www.safeboot.com.

Indien U verwijderd wilt worden van onze mailing list, volstaat een reply mail met "verwijderen".
Press Office
Control Break International Holding BV

Peppelkade 46, 3992 AK Houten, The Netherlands
Tel: +31 (0)30 634 88 00 Fax: +31 (0)30 634 88 99 Web: www.safeboot.com

---
Meet us at:

. Infosecurity.nl: 11-12 November 2003, Utrecht, Booth B18
See us in:

. Business Profile: EuroNews (Europe), 27 and 28 May 2003, 10.00PM-10.30PM GMT (UK TimeZone)

. Business Profile: Star World (Asia), 17 June 2003, 12.55PM GMT (UK TimeZone)