Gemeente Dinkelland

Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DINKELLAND Datum plaatsing: 5 juni 2003

ALGEMENE INFORMATIE

AFDELING BURGERZAKEN
Ondanks dat de verhuizing van de afdeling Burgerzaken van Ootmarsum naar het gemeentehuis te Denekamp op deze voorlichtingspagina en in de pers de nodige aandacht heeft gekregen komt het helaas nog steeds voor dat mensen voor diensten van Burgerzaken naar het voormalige stadhuis te Ootmarsum gaan. Ook komt het voor dat mensen zich melden bij de afdeling welzijn aan de Ootmarsumestraat 4a te Denekamp.

Voor alle duidelijkheid willen wij hier nogmaals vermelden, dat de afdeling Burgerzaken in het gemeentehuis te Denekamp gevestigd is.

Reisdocumenten
De vakantieperiode nadert en wanneer u voornemens bent naar het buitenland te gaan dient u te beschikken over een geldig reisdocument.

Reisdocumenten kunnen worden aangevraagd bij de afdeling Burgerzaken. De tijd die ligt tussen de aanvrage en de afgifte van een reisdocument bedraagt minimaal 1 week.

Dus ................. gaat u naar het buitenland op vakantie ? Kijk dan even of uw reisdocument nog geldig is. Moet u een nieuw reisdocument aanvragen ? Wacht daar dan niet te lang mee. Het is gebruikelijk dat in de periode voor de vakanties de wachttijd eerder oploopt dan korter wordt.

BELEIDSREGELS SUBSIDIËRING WELZIJNSACTIVITEITEN Op 12 september 2002 heeft de gemeenteraad van Dinkelland de "Algemene Subsidieverordening gemeente Dinkelland" (hierna ASV) vastgesteld. Naast de procedureregels bevat deze verordening een overzicht van de mogelijke subsidievormen. Voorts heeft de gemeenteraad daarin aangegeven, dat met een zogenaamd subsidieplafond kan worden gewerkt. Vervolgens heeft de gemeenteraad op 27 maart jl. besluiten genomen inzake de harmonisatie van het welzijnsbeleid. Voor de geharmoniseerde beleidsonderdelen dienen beleidsregels geformuleerd te worden. Dit betreffen de volgende beleidsonderdelen:
bibliotheekwerk, vormings- en ontwikkelingswerk, kunstzinnige vorming/amateuristische kunstbeoefening, kunst en cultuur, sociaal-cultureel werk, jeugd- en jongerenwerk en tot slot de gehandicaptenzorg.
Nadat de raadscommissie Samenleving op 4 juni jl. de voorstellen behandeld heeft, zal de gemeenteraad op 24 juni a.s. op dit punt besluiten nemen.
Bij brief van 20 mei jl. zijn de daarvoor in aanmerking komende welzijnsinstellingen over deze procedure geïnformeerd.

Voor belangstellenden liggen de voorstellen tijdens de openingsuren bij de afdeling Welzijn, Ootmarsumsestraat 4a te Denekamp ter inzage. Wanneer de gemeenteraad op 24 juni a.s. deze voorstellen vaststelt, zullen deze ook ter inzage worden gelegd bij de bibliotheken in de gemeente Dinkelland.

INZAMELING HUISVUIL
De inzameling van huishoudelijk afval (grijze containers) in bebouwde kom van Weerselo, bebouwde kom en buitengebied Deurningen, bebouwde kom en buitengebied Saasveld en het Stift van maandag 9 juni a.s. (tweede Pinksterdag) wordt verschoven naar zaterdag 7 juni a.s.
KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN
ERE WIE ERE TOEKOMT ................
U kent vast wel iemand, die een lintje verdient, want overal in deze gemeente zetten zich mensen in voor vele doelen. Vaak geheel belangeloos en in alle bescheidenheid.
Net als andere mensen met bijzondere verdiensten kunnen ook deze mensen in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Dit gaat niet zomaar, zij moeten wel eerst worden voorgesteld ! De meeste Koninklijke Onderscheidingen worden tijdens de "lintjesregen" ter gelegenheid van de viering van Koninginnedag uitgereikt. In bijzondere gevallen is het mogelijk dat een Koninklijke onderscheiding bij een bijzondere gebeurtenis wordt uitgereikt.

Het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding kost nogal wat tijd en het is zaak dit tijdig te doen.
Wilt u iemand voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking laten komen ?
Dan is het verstandig eerst even contact op te nemen met Elly Stein van de afdeling PBC, telefonisch bereikbaar onder nummer: 0541 - 854108.
Deze kan u precies uitleggen hoe u te werk moet gaan en welke gegevens voor een succesvolle aanvrage benodigd zijn.
Voor de "lintjesregen" van Koninginnedag 2004 dienen de aanvragen uiterlijk op 1 augustus a.s. bij de burgemeester van deze gemeente te zijn ingediend.
Let wel, de voorbereiding kost nogal wat tijd, zodat u geadviseerd wordt op korte termijn contact op te nemen.

Over het decoratiestelsel kunt u meer algemene informatie vinden op de website: www.lintjes.nl

OFFICIËLE PUBLICATIES

RUIMTELIJKE ORDENING:

Ontwerp-bestemmingsplan
Met ingang van 6 juni 2003 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo gedurende een periode van vier weken ter inzage het ontwerpbestemmingsplan Niet-agrarische bedrijven in het Buitengebied van de voormalige gemeente Weerselo. Dit bestemmingsplan voorziet in een actuele en adequate planologisch-juridische basis voor de niet-agrarische bedrijven in het buitengebied van de voormalige gemeente Weerselo. Op afspraak kan het ontwerp buiten werkuren worden ingezien. Gedurende voornoemde termijn van ter inzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Vrijstellingen op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en van bestemmingsvoorschriften:
Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het herplaatsen van een antenne drager aan de Echelpoelweg 37 in Weerselo (20020636).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Echelpoel fase 2", aangezien de toegestane hoogte wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 10, lid 5 van het bestemmingsplan.

Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 6-6-2003 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.
Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om aan het volgende verzoek om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* Diezelkamp 9 in Saasveld: bouwen van woning met garage/carport (20030074).

Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 6-6-2003 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning


* Ottershagenweg 3 in Oud Ootmarsum: bouwen vleesvarkensstal;
* Ottershagenweg 3 in Oud Ootmarsum: bouwen zeugenstal;
* De Maarschalk 6 in Saasveld: bouwen vrijstaande woning met garage;
* De Kievit 27 in Denekamp: uitbreiden woning;
* Brandlichterweg 35 in Denekamp: uitbreiden woning;
* Churchillstraat 21 in Denekamp: plaatsen noodlokaal;
* Kerkweg 1 in Deurningen: plaatsen noodlokaal;
* Denekamperstraat 15 in Ootmarsum: gewijzigd uitvoeren plaatsen van een noodtrap;

* De Luinink 9 in Denekamp: bouwen erker en
* Anemoonstraat 12 in Denekamp: bouwen carport.
De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

WELSTAND
De planbehandeling door de welstand voor de bouwaanvragen vindt tweewekelijks plaats op dinsdagochtend.
De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert eveneens tweewekelijks op donderdagmiddag.
U kunt bij planbehandeling en welstandcommissie vergadering aanwezig zijn. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de gemeente Dinkelland, afdeling Bouwen & Milieu, telefoon 0541-854213 of 854223.

SLOPEN

Ingekomen aanvrage om sloopvergunning en melding sloopvoornemen Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvraag om sloopvergunning is ingekomen:


* Bornsestraat 21 in Saasveld: slopen woonhuis.
De aanvraag kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Verleende sloopvergunning en positieve reacties op melding sloopvoornemen
Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor het volgende sloopplan:

* De Mors 21 in Ootmarsum: slopen dak en enkele binnenmuren.
Dit besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo. Tegen voornoemd besluit kan met ingang van 5-6-2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging meldingen
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:


* De heer H.J. Vos, Aaksbergweg 6 te Lattrop-Breklenkamp in verband met het bij bouwen van een machineberging volgens het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer.

* Heupink & Bloemen tabak b.v., de Mors 120 te Ootmarsum in verband met het van toepassing worden van het Besluit opslag en transport milieubeheer voor de inrichting aan de Denekamperstraat 25a te Ootmarsum.

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze meldingen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

COLLECTEN EN KLEDINGINZAMELING
Er is voor week 24, van maandag 9 juni tot en met zaterdag 14 juni 2003 géén collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend.