Ingezonden persbericht


Geneesmiddelenproducent nieuwe meerjaren sponsor van vakantieverblijf

GlaxoSmithKline doneert E 25.000,- per jaar aan Villa Pardoes

KAATSHEUVEL - Donderdag 5 juni is een meerjarencontract getekend tussen GlaxoSmithKline en Villa Pardoes. Gedurende een periode van drie jaar, met een optie op een verlenging, steunt de onderneming uit Zeist het vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun gezin. De ondertekening door de heer Gerard van Odijk (Algemeen Directeur GlaxoSmithKline) en mevrouw Marian Eberson (Directeur Fondswerving Villa Pardoes) heeft plaats gevonden in het bijzijn van Vriend van Villa Pardoes Frans Bauer en werd gepresenteerd door duo ambassadrice van Villa Pardoes Ariane Spier.

GSK Kinderclub
Op de dag van de contractondertekening is tevens het startschot gegeven voor de GSK Kinderclub. Hiermee bezorgt GlaxoSmithKline twee keer per jaar, in totaal voor zo'n 70 kinderen met een chronische ziekte of handicap, een gratis en geheel verzorgd dagje uit naar de Efteling. De eerste groep kinderen van de GSK Kinderclub was aanwezig bij de contactondertekening GSK - Villa Pardoes in de Efteling.

Do more, feel better, live longer
GlaxoSmithKline is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van originele merkgeneesmiddelen en vaccins. Daarnaast maakt het bedrijf overal ter wereld werk van duurzaam ondernemen en is betrokken bij diverse maatschappelijke projecten. Gerard van Odijk: "Do more, feel better, live longer is het motto van onze onderneming. Daar streven we naar via onze geneesmiddelen, maar ook via de gemeenschapsprojecten die we ondersteunen. Het gaat er in beide gevallen om díe groepen uit de samenleving die zorg nodig hebben, de kans te geven het maximale uit het leven te halen." Ook Directeur Fondswerving Marian Eberson is gelukkig met de samenwerking: "Door deze fantastische bijdrage van GlaxoSmithKline kunnen wij jaarlijks 14 kinderen met een levensbedreigende ziekte samen met hun ouders, broertjes en zusjes gratis een unieke week vakantie in Villa Pardoes laten genieten. En dat gedurende drie jaar, ieder jaar opnieuw! Het feit dat GSK maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel heeft staan en ook andere kinderen in moeilijke situaties ondersteunt, geeft de samenwerking voor ons een extra dimensie".

Frans Bauer en Gerard van Odijk samen de boot in... Tijdens de ondertekening van het contract zijn zowel Gerard van Odijk, Marian Eberson als Frans Bauer verrast door Peter Jan Rens en enkele kinderen van de GSK Kinderclub. Onder het motto "Doet-ie 't of Doet-ie 't niet" hebben ze de gewetensvraag voorgelegd gekregen of ze de samenwerking voor kinderen ook in de praktijk wilden brengen door een ritje in de Pyrana, de wildwaterbaan van de Efteling. De uitdaging is voor de mannen een groot plezier gebleken. Frans Bauer: "Dit is voor mij geen kwestie van doe ik het wel, of doe ik het niet. Zo vastberaden als ik zelf ja heb gezegd tegen Villa Pardoes, zo vastberaden stap ik ook met onze nieuwe sponsorpartner GlaxoSmithKline in het bootje!"

Over Villa Pardoes
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds twee jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is. Van glijbaan tot zandbak, van whirlpools tot computerruimte. Zowel de algemene ruimten als de vakantiehuisjes zijn comfortabel en praktisch ingericht, zodat ook kinderen in een rolstoel zich ongehinderd kunnen voortbewegen. Daarnaast biedt Villa Pardoes onbeperkt gratis toegang tot alle grote attractieparken in Brabant (Land van Ooit, Beekse Bergen, Autotron, Efteling en Toverland) en openen ook vele andere faciliteiten gratis hun deuren voor de gasten. De gangbare vakantieadressen betekenen vaak -zowel voor de ouders als het zieke kind- een belasting, omdat de omgeving niet is voorbereid op de ziekte en de consequenties daarvan. Met ziekenhuizen, therapeuten en medici in de omgeving van Villa Pardoes zijn afspraken gemaakt, zodat medische hulp -indien nodig- snel bereikbaar is.

Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n E 13.600,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen E 1.800,-- kost. Voor E 25,-- per jaar kan men donateur van Villa Pardoes worden. De donateur ontvangt dan tweemaal per jaar de nieuwsbrief 'Villa Pardoes Nieuws' met daarin de laatste ontwikkelingen. Ook een eigen inzamelingsactie met de straat, vereniging of vriendengroep wordt zeer gewaardeerd. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties kunt u contact opnemen met 0900-9321 (E 0,25 per minuut). Een eventuele eenmalige bijdrage kan men storten op rekening 55.90.90.900 van de ABN AMRO bank te Kaatsheuvel.

Over GlaxoSmithKline
GlaxoSmithKline is een internationaal opererende, innovatieve farmaceutische onderneming met meer dan 100.000 medewerkers in 150 landen en meer dan 20 centra voor onderzoek en ontwikkeling van vernieuwende geneesmiddelen en vaccins in 8 landen. In 2002 heeft het bedrijf wereldwijd bijna 400 miljoen euro geïnvesteerd in gemeenschapsprojecten, product donaties en liefdadigheid.

Kaatsheuvel, 5 juni 2003
Fotografie: Dick Sars

Noot voor de reactie,