Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-06-2003 3e persbericht van donderdag 5 juni 2003

Eindhoven: Man van GSM beroofd
Een 19-jarige Eindhovenaar is woensdagavond rond 21.30 uur op de Gerretsonlaan beroofd. De man was bezig om met zijn gsm een sms-bericht te versturen. Een man kwam naast hem staan, trok een mes en eiste de telefoon van het slachtoffer. Onder de dreiging van het mes heeft het slachtoffer zijn gsm afgegeven. De dader is een man. Hij is ongeveer 1.85 meter groot. Hij zag er onverzorgd uit. Hij droeg een lichtgroene trui, een lichtblauwe spijkerbroek en een donkergroen petje.

Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad gepakt
Donderdag om 17.30 uur is in de Creonlaan een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd door de eigenaar van een auto op heterdaad betrapt toen hij bezig was in zijn auto in te breken. De auto stond geparkeerd in de Ds Theodor Fliednerstraat. De dief had de radarverklikker al uit de auto gedemonteerd. Ook twee agenten in burger die daar liepen zagen het voorval en zij wisten de dader in eerste instantie te pakken maar hij wist zich los te rukken en sloeg op de vlucht. De man verborg zich in de struiken in de omgeving van de Creonstraat. Een oplettende getuige wees de achtervolgende agenten de plaats waar de inbreker zich verstopte. Hij is alsnog aangehouden en ingesloten.

Helmond: Overval
Donderdag rond 13.00 uur is een eigenaresse (52) van een winkel aan de Markt in Helmond overvallen. De vrouw was met een andere vrouw in de winkel toen de man binnenkwam. Hij eiste geld en bedreigde de twee vrouwen met een mes. Ook deed hij voorkomen alsof hij nog een vuurwapen in zijn broekzak had. De eigenaresse gaf de man ruim honderd euro waarna hij te voet vertrok richting Speelhuisplein. De dader is een man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud, atletisch gebouwd, verzorgd uiterlijk. Hij droeg een blauw T-shirt, een blauwe baseball-cap en een blauwe broek.

Helmond: Snelheidscontroles
Donderdag heeft de politie op de Rijpelbergseweg en de Lage Dijk snelheidscontroles gehouden. Op de Rijpelbergseweg werd tussen 9.00 en 12.40 uur gecontroleerd. Er zijn 65 bestuurders bekeurd. Op de Lage Dijk is tussen 13.30 en 15.00 uur gecontroleerd. Daar werden 69 bestuurders bekeurd. Hoogste snelheid 86 km/u. Op beide wegen is 50 km/u toegestaan.