Ingezonden persbericht


Grootste zonnestroom installatie van Zuid-Nederland op het dak van Scheuten Solar

Op 5 juni 2003 zal de grootste zonnestroom installatie van Zuid-Nederland officieel in bedrijf worden gesteld. Deze daad zal door de heren Evers (provincie Limburg), Regenbogen (Nuon) en Scheuten (Scheuten Glasgroep), gezamenlijk worden verricht.

De zonnestroom installatie is op het dak geplaatst van de fabriekshal van Scheuten Solar, gelegen langs de A67 te Venlo. In totaal zijn er 957 zonnepanelen geplaatst met een totaal geïnstalleerd vermogen van ca. 164.000 watt piek. Op jaarbasis zal deze installatie circa. 125.000 kilowattuur Nuon Natuurstroom opwekken. Dat is goed om de wasmachine ca. 62.500 keer per jaar de was te laten draaien! De opgewekte elektriciteit wordt direct aan het openbare elektriciteitsnet geleverd.

Bij de bouw van Scheuten Solar in 2002 is reeds rekening gehouden met de toepassing van zonnepanelen. Het gebouw heeft dan ook een optimale noord-zuid richting. Op het dak zijn sheddaken geplaatst (lichtkoepels), welke het noorderlicht de fabriek binnen brengen. De zuidzijde van het sheddak heeft de optimale hoek van 36 graden ten opzichte van de zon. De afstand tussen de sheddaken onderling is zodanig dat deze geen schaduw werpt op het achterliggende dak. Allemaal facetten voor een optimale zonnestroom productie. Negenentwintig sheddaken zijn voorzien met elk 33 zonnepanelen. Per sheddak zijn twee omvormers gemonteerd; in totaal 58 stuks. De omvormers zorgen ervoor dat de opgewekte gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom, die in het net gevoed wordt. Via een management systeem wordt de installatie op afstand gevolgd.

Energiebedrijf Nuon is eigenaar en exploitant van de zonnestroom installatie Nuon verkoopt de opgewekte zonnestroom als Nuon Natuurstroom aan haar klanten. Nuon Natuurstroom is schone stroom opgewekt uit de duurzame energiebronnen zon, wind en water. Scheuten Solar Systems heeft als systeemhuis voor zonne-energie systemen de realisatie gedaan.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Scheuten Solar Systems
Dhr. Jos Reuleaux
Mercuriusweg 10
5971 LX Grubbenvorst
t 077 463 3779
f 077 463 3228
e info@scheutensolarsystems.nl


---- --