AutoRai

13-6-2003

MG Rover lanceert RoverSelect on-line-veilinghuis

In ware Britse stijl lanceerde MG Rover Nederland op 5 juni het RoverSelect veilinghuis, waar gebruikte MGs en Rovers vanaf nu worden aangeboden. De te veilen modellen zijn afkomstig van MG Rover Nederland en uit het leasecircuit.

Martijn Duivenvoorden, Fleetsales & Leasing Manager bij MG Rover Nederland: De autos van MG en Rover zijn naar verhouding vooral in de zakelijke markt fiks vertegenwoordigd. Door een gerenommeerde externe partner in te schakelen die deze autos veilt, zullen MG en Rover ook in het traject van goede, gebruikte autos nog sterkere proposities worden. En bereikbaar voor een groter publiek.

De onafhankelijke externe partner, het veilinghuis FleetSelect, is op 5 juni begonnen met de veiling van ex-lease autos van MG Rover Lease Nederland. Ook MG Rover Nederland leverde een aantal autos uit de bedrijfsvoorraad aan, die als zaken- of directieauto bij MG Rover hebben dienst gedaan. Martijn Duivenvoorden: De eerste veilingdag werd gedaan op locatie, in Oosterhout. De autos waren daar allemaal aanwezig, en van binnen en van buiten tot in detail te bekijken. Alle Nederlandse MG Rover dealers waren uitgenodigd om op 5 juni mee te bieden op de te veilen autos.

Volgend op deze eerste veilingdag zal er één keer in de drie weken een veiling worden georganiseerd, die on-line plaatsvindt. De MG Rover dealer kan dan vanuit zijn eigen kantoor de biedingen via het Internet bij RoverSelect verrichten. Tevens kunnen andere leasemaatschappijen hun MGs en Rovers aanbieden bij RoverSelect. Nogmaals Martijn Duivenvoorden: Ik zal de grote spelers in de Fleetsales & Leasing wereld persoonlijk bezoeken om dit nieuwe MG Rover handelskanaal te promoten. Op deze wijze willen we de schakel van de tussenhandel wegnemen en de restwaardes van de ex-lease autos naar een hoger niveau brengen. De opzet is om zoveel mogelijk MGs en Rovers via RoverSelect te laten veilen en daarmee voor de MG Rover dealers een waar handelshuis te creëren.

FleetSelect: ex-zakenautos met muis naar eindgebruiker De Nederlandse autoverkoop kent een opvallend internetinitiatief. In september 2000 is FleetSelect de lucht ingegaan, een site waarop handelaren en autobedrijven kunnen bieden op ex-fleet/lease autos. Deze kunnen ze na aankoop bovendien onmiddellijk op consumentenverkoopsites doorplaatsen. Transport en opslag, reconditioning, schade-rapportage en technische keuring van de autos wordt verzorgd door onafhankelijke specialisten die de strenge normen van FleetSelect naleven, om zodoende tijd en geld te besparen voor de verkopende partij. Voor kopers is er de zekerheid van een onafhankelijke en gegarandeerde beoordeling. De werkwijze van rapporten met een gestandaardiseerde omschrijving en veel fotos spreekt steeds meer dealerbedrijven aan. Honderden dealers kopen al gebruikte autos in via de FleetSelect-route.

Inmiddels organiseren acht merkorganisaties en diverse grote leasemaatschappijen de verkoop op deze unieke wijze. En er zullen er meer volgen, waaronder nu ook MG Rover Lease Nederland, aldus Walter Stoof, samen met Edwin van der Hout grondlegger van het FleetSelect-concept.