CDA

05-06-03
Vragen Gerda Verburg over representatie UWV

Tweede Kamerlid Gerda Verburg heeft begin deze week aan minister De Geus (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) schriftelijke vragen gesteld over het voornemen van de UWV om een van haar kantoren voor 9 miljoen euro van marmer en kersenhout te voorzien. Verburg vindt "dat in deze tijd van recessie en sterk stijgende werkloosheid, elke naar overbodige luxe riekende investering door een publiek gefinancierde instelling of ZBO achterwege dient te blijven." Zij heeft de minister de volgende vragen gesteld.


1.Is het juist dat het UWV voornemens is om voor 9 mln Euro te investeren in representativiteitsversterking?

2.Deelt u de opvatting dat in deze tijd van recessie en sterk stijgende werkloosheid, elke naar overbodige luxe riekende investering door een publiek gefinancierde instelling of ZBO achterwege dient te blijven?

3.Zo ja, bent u bereid met de meeste spoed dit aan de UWV-leiding te laten weten op zodanige wijze dat niet noodzakelijke investeringen achterwege gelaten zullen worden, en de Kamer over de effecten hiervan te rapporteren?

4.Zult u tevens andere instellingen en ZBO's die onder uw verantwoordelijkheid vallen, laten weten dat het in de huidige economische omstandigheden niet gepast is, dergelijke investeringen te doen?