Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 7 juni 2003

* MAN ERNSTIG GEWOND NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Vrijdagavond kort voor half acht ontstond op de Schinnenbaan een onenigheid tussen twee mannen, waarbij een 67-jarige Rotterdammer met een mes op straat werd neergestoken. Het slachtoffer, dat als gevolg van de hem toegebrachte steekwonden zeer ernstig gewond raakte, werd door GGD-personeel met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Kort na de steekpartij meldde zich de 30-jarige dader bij het politiebureau in de Lopikstraat. Het bij de steekpartij door hem gebruikte mes werd in beslag genomen. De man werd in verzekering gesteld. Rechercheurs van het district Feijenoord-Ridderster onderzoeken de aanleiding tot de steekpartij.


* MAN LOOPT ERNSTIG BEENLETSEL OP TIJDENS BEROVING

ROTTERDAM - Vrijdagavond even voor tien uur werd een 46-jarige Rotterdammer op de Korperweg door twee mannen beroofd van zijn bromscooter. Het slachtoffer liep tijdens de schermutselingen tijdens beroving ernstig beenletsel op en moest door GGD-personeel naar het Ikaziaziekenhuis worden vervoerd. De beide scooterberovers vluchtten op hun buitgemaakte bromscooter in de richting van de Dorpsweg.


* TWEE VUURWAPENS IN WONING AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen werd door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster op grond van de Wet Wapens en Munitie een onderzoek ingesteld in een woning aan de Wilgeweerd. In de woning werden twee vuurwapens met bijbehorende munitie aangetroffen en in beslag genomen. De 48-jarige bewoner werd aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd vrijdagavond om half negen door politiepersoneel van het district Rotterdam-West een onderzoek ingesteld in een woning in de Jan Sonjéstraat. In de woning bleek een hennepkwekerij. In totaal werden 245 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Na onderzoek werd een 35-jarige Rotterdammer aangehouden als eigenaar van de kwekerij.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Binnenrotte (district Rotterdam-Centrum) hield vrijdagavond tussen zes en negen uur een bromfietscontrole op de Binnenrotte. In totaal werden 40 bromfietsen en -scooters gecontroleerd, waarbij 25 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen en geen helm op.
RIDDERKERK/ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Bureau Ridderkerk (district Feijenoord-Ridderster) hield vrijdag tussen 's middags drie uur en 's avonds elf uur alcoholcontroles op achtereenvolgens de Donkerslootweg, Rijksstraatweg, Rijnsingel en St. Jorisstraat. In totaal moesten 270 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij twee bestuurders werden aangehouden met een slok teveel op. Tevens werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, vervallen apk en technische gebreken. Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield tussen vrijdagavond half elf en zaterdagmorgen vijf uur een alcoholcontrole op de Westzeedijk. Hier moesten 507 automobilisten blazen. Eén bestuurder bleek onder invloed en kreeg naast een geldelijke beschikking ook een rijverbod van vijf uur opgelegd.


* JEUGDIGE BEROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag om kwart voor vijf hield politiepersoneel van de Flying Squad op de Kralingse Plaslaan een zeventienjarige knaap aan, die even tevoren in de 1e Jerichostraat een straatroof pleegde. De jongen gaf daar een 71-jarige Rotterdammer, die gearmd met zijn 70-jarige echtgenote liep, een duw en griste diens polstasje, waarin diverse persoonlijke bescheiden en een bedrag van zo'n 80 euro, weg. De knaap rende vervolgens met zijn buit de IJsclubstraat in, waar hij achter op de fiets van een andere knaap sprong. Als gevolg van de beroving kwam de zeventigjarige vrouw van het slachtoffer te vallen. Zij liep een hoofdwond, een gekneusde rib en diverse schaafwonden op. GGD-personeel behandelde haar ter plaatse. Aan de hand van een verspreid signalement van de straatrover konden politiemensen van de Flying Squad hem op de Kralingse Plaslaan aanhouden. Het buitgemaakte polstasje had hij niet meer in zijn bezit. De knaap werd in verzekering gesteld. Naar zijn mededader wordt een onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag stelde politiepersoneel van het district Zuid op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning in de Tapuitstraat in. In de woning werden in twee kamers kleine hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld, waarbij 188 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen. Omdat de stroom illegaal werd afgetapt sloten medewerkers van Eneco de elektriciteitsvoorziening af. De 41-jarige bewoner werd aangehouden en werd, na opgemaakt proces-verbaal, in de vooravond weer op vrije voeten gesteld.